„Taurapilis“ ir viešasis tualetas – aistrų sūkuryje

Patvirtinus Utenos miesto viešojo tualeto paslaugos teikimo įkainį vienam asmeniui 0,20 Eur, Utenos rajono savivaldybės posėdyje nustatytos viešosios įstaigos Utenos verslo informacijos centro ir kūrybinių industrijų centro „Taurapilis” teikiamų paslaugų ir rezidavimo teikiamų paslaugų kainos.

Trumpų diskusijų kilo dėl viešojo tualeto. Posėdyje dalyvavęs įmonės direktorius Tautgirdas Narbutas, paklaustas liberalo Marijaus Kaukėno, ar tualeto išlaikymas įmonei finansiškai atsiperka, atsakė, kad darbuotojų atlyginimai pareikalauja daugiau lėšų, nei jų surenkama, tačiau be priežiūros palikti tualeto – negalima. Nerijus Stasiulionis siūlė paslaugą padaryti nemokamą ir nesamdyti darbuotojų, bet A. Katinas paaiškino, kad būtų gaila likimo valiai į viešąjį tualetą įdėtų investicijų.
Socialdemokratas Nerijus Stasiulionis stebėjosi, kad vidutinėms įmonėms siūloma tvarkyti už trisdešimt eurų per mėnesį – esą tokios įmonės yra pakankamai stiprios, kad už buhalterijos tvarkymą mokėtų tokius mažus pinigus. Liberalas Robertas Miliauskas jį nuramino sakydamas, kad kiek įmonė mokės už buhalterijos tvarkymą, tokios kokybės paslaugą ir gaus. Kiti jo kolegos pasigedo kai kurių nurodytų įkainių tikslumo – esą kai kur neaišku, už mėnesį ar metus jie nustatyti. Posėdyje dalyvavusi Verslo informacijos centro direktorė Irina Šeršniova Tarybai išsamiai aiškino detales, kurios nebuvo nurodytos sprendimo projekte. Direktorė sulaukė priekaištų ir dėl to, kad jau prašoma pateikti paraiškas norinčių „Taurapilyje” reziduoti menininkų, tačiau informacijos apie planuojamą veiklą – beveik nėra, nebuvo atvirų durų dienos. Jai buvo prikišama ir tai, kad neskaidriai, be konkursų buvo atrinkti darbuotojai. I. Šeršniova aiškino, kad projektas dar nėra baigtas, bet prašoma teikti paraiškas, kad kuo greičiau būtų galima pradėti veiklą. Pristatymą I. Šeršniova žadėjo surengti tiek visuomenei, tiek valdžiai.

Laikraščio „Utenos diena“ inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas