Į vaikų darželį nusitaikė piktavaliai

Praėjusį savaitgalį Utenos mokyklos–vaikų darželio „Eglutė” teritorijoje siautėjo vandalai. Ugdymo įstaigos, esančios Ąžuolijos mikrorajone, bendruomenė buvo sukrėsta pirmadienio rytą, kuomet tėvai atvedę savo atžalas, pamatė ne itin malonius vaizdus: baltos mokyklos–vaikų darželio sienos buvo aprašinėtos necenzūriniais žodžiais, storas medinis krepšinio stovas perlaužtas tysojo ant žolės, o vaikų pamėgtos sūpynės liūdnai gulėjo ant žemės…

 

Utenos mokyklos–vaikų darželio „Eglutė” vadovė Gražina Skardžiuvienė, išvydusi tokius vaizdus, iškart pranešė policijai. Direktorė neabejoja, kad tai galėjo būti šios ugdymo įstaigos buvusių ugdytinių darbas – jie neretai čia susirenka pasilinksminti. Taigi pasilinksmino ir šį kartą: lūžo mediniai stovai, sūpynės, nukentėjo sienos.
„Visa tai įvyko šeštadienį. Mokinukai sekmadienį važinėdami dviračiais pamatė nuniokotą mokyklos-vaikų darželio teritoriją. Nulaužti tokius storus medinius stovus, ant kurių prikabintos grandinės, mano manymu, nėra vieno vaiko darbas. Įtariame, kad tai paauglių grupelės darbas”, – apgailestavo antradienio rytą kalbinta vadovė, tikinti, kad policija suras piktavalius, kurie privalės atlyginti už chuliganizmą.
G. Skardžiuvienei skaudu, kad tėvų rūpestis sutvarkyti ugdymo įstaigos teritoriją ir joje įrengti vaikų pramogoms skirtą inventorių nuėjo veltui. Krepšinio stovo, kuris pastatytas pavasarį, pagrindas buvo išbetonuotas, tad jį nulaužti reikėjo ypač didelės jėgos.
Pagrindinė bėda, dėl ko nuo vandalų nukenčia „Eglutė”, vadovės manymu, yra tvora. Neaukšta tvorelė prieš daugelį metų pastatyta šalia važiuojamosios kelio dalies, tačiau ji neaukšta, tad peršokti nėra sudėtinga. Kitoje ugdymo įstaigos pusėje net tvorelės nėra – čia nuo šaligatvio ir individualių namų kiemų skiria tik neaukšta gyvatvorė. G. Skardžiuvienė, turinti nemažai planų gražinti aplinką, apgailestavo, kad to įgyvendinti šiandien neįmanoma. Ne kartą buvo kreiptasi į rajono savivaldybę. Ši ugdymo įstaiga įrašyta į eilę naujai tvorai statyti. „Žadėjo jau šį rudenį, o dabar pavasario laukiame. Žada…”, – tikisi direktorė.
Ji prisiminė, kad ugdymo įstaigoje piktavaliai karaliauja jau seniai. Pedagogams tenka atsodinti iš darželių išrautas gėlės ar šveisti langus, kurie dažnai būna aptaškyti į langus mestais obuoliais.

Laikraščio „Utenos diena“ inf., L. Narčienės nuotr.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas