Apie tai turėtų žinoti kiekvienas vairuotojas

Vairuotojams už įvairius kelių eismo taisyklių pažeidimus „susitarti“ su policininkais bus beveik neįmanoma – nuo šiol pareigūnų automobiliuose yra integruota vaizdo ir garso įrašymo technika, užkirsianti kelią bet kokiai korupcijai.

Utenos apskrities policijos pareigūnai, siekdami atgrasinti vairuotojus nuo korupcinio pobūdžio nusikalstamų veikų darymo, inicijuoja naują prevencinę priemonę, kurios tikslas – įspėti vairuotojus dėl vaizdo ir garso įrašymo įrangos pareigūnų tarnybiniuose automobiliuose.
Pareigūnų automobiliai, kuriuose yra integruota vaizdo ir garso įrašymo technika, bus pažymėti specialiais informaciniais lipdukais „Vaizdas ir garsas įrašomas”. Techninės priemonės yra naudojamos nustatant ir fiksuojant padarytus teisės pažeidimus, autoavarijų ir kitų įvykių vietas, pėdsakus, liudytojų parodymus ir kitus faktinius duomenis, turinčius reikšmės administracinei ar baudžiamajai bylai teisingai išnagrinėti.
Per 2015 metus jau užfiksuoti 42 bandymai papirkti Utenos apskrities policijos pareigūnus. 2014 metais tokių atvejų buvo užfiksuota 66, 2013 – 71. Pareigūnai tikisi, kad informaciniai lipdukai ant tarnybinių automobilių ne tik įspės vairuotojus apie vaizdo ir garso įrašymą, bet ir atgrasins nuo bet kokio bandymo „susitarti”. Pastebima, kad dažnai žmonės net nepagalvoja, jog duodamas kyšis gali būti didesnis nei bauda, kurią tektų sumokėti už padarytą Kelių eismo taisyklių pažeidimą.
Utenos apskrities policija dar kartą primena: siūlydami ar duodami kyšį pareigūnui, būsite patraukti baudžiamojon atsakomybėn pagal požymius nusikaltimo, numatyto Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 227 str. „Papirkimas”. Už tokio pobūdžio nusikalstamas veikas baudžiama bauda arba laisvės apribojimu, arba areštu, ar laisvės atėmimu iki septynerių metų.
Visiems vairuotojams taip pat primename, kad pranešę apie duotą kyšį, būsite atleisti nuo atsakomybės už jo davimą. Įtarimai dėl kyšininkavimo gali būti pareikšti ir po daugelio metų, todėl priimti sąžiningus sprendimus niekada nėra vėlu.

Laikraščio „Utenos diena“ ir Utenos AVPK inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas