Prezidentūroje apdovanoti uteniškiai

Rugsėjo 16 dieną LR Prezidentė Dalia Grybauskaitė už Lietuvos vardo garsinimą, nuopelnus sportui, parodytą valią ir ryžtą siekiant pergalių, apdovanojo Europos ir pasaulio čempionatuose ir kitose tarptautinėse sporto varžybose prizines vietas iškovojusius šalies sportininkus. Geriausių sportininkų pagerbimo ceremonijoje Prezidentūroje dalyvavo ir Utenos specialiosios mokyklos-daugiafunkcio centro atletai Rūta Tuskenytė ir Aurimas Jasiulionis, Los Andžele (JAV) vykusiose Pasaulio specialiosios olimpiados vasaros žaidynėse laimėję prizines vietas.

 

Utenos specialiosios mokyklos-daugiafunkcio centro direktoriaus, ilgamečio trenerio ir Specialiosios olimpiados komiteto prezidento Zenono Misiūno treniruojama lengvaatletė R. Tuskenytė už Atlanto iškovojo aukso medalius 1500 m bėgimo distancijoje ir estafetėje 4 po 400 m bei sidabrą 3000 m bėgimo rungtyje, o A. Jasiulionis laimėjo auksą įveikęs varžovus estafetėje 4 po 400 m ir sidabrą 5000 m bėgimo distancijoje.
Prezidentės teigimu, Lietuva didžiuojasi kiekvienu atletu, suprantančiu, kas yra garbė, pareiga ir kovojančiu už savo valstybę. „Svarbu, kad tarp nugalėtojų ir valstybės apdovanojimus pelniusių sportininkų yra įvairių sporto šakų atstovų, taip pat ir parolimpiečių. Savo pavyzdžiu jie rodo, kad saugodami Lietuvą širdyse ir rodydami tvirtą charakterį lietuviai sugeba laimėti visur”, – sakė šalies vadovė.
Prezidentės padėkos šiemet skirtos beveik trims šimtams atletų ir trenerių, kurie sėkmingai dalyvavo Europos ir pasaulio čempionatuose, jaunimo olimpinėse žaidynėse, neįgaliųjų čempionatuose.
Prezidentės dekretu valstybės ordinais ir medaliais šiemet apdovanoti septyni sportininkai, keturi treneriai ir ugniagesys gelbėtojas.
Šalies vadovė palinkėjo sportininkams gerų olimpinių ir parolimpinių startų, ryžto ir tvirtos kovos dvasios visose varžybose.

LR Prezidentūros ir laikraščio „Utenos diena“ inf., Utenos specialiosios mokyklos-daugiafunkcio centro nuotr.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas