Baltarusijos keramikos meistrai Leliūnuose atidaro parodą

Vytauto Valiušio keramikos muziejus Leliūnuose garsėja ne tik savo unikaliu keramikos paveldu, tačiau ir jame rengiamais simpoziumais. Šią savaitę pas garsųjį keramiką ir Lietuvos puodžių karalių V. Valiušį svečiuojasi Baltarusijos liaudies meistrai iš Mogiliovo srities.

Šiandien juos kartu su Lietuvos liaudies kultūros centro direktoriumi Sauliumi Liausa ir Etninės kultūros skyriaus Tautodailės poskyrio vadove Terese Jurkuviene bei keramikos meistru V. Valiušiu priėmė ką tik prieš dieną iš trumpų atostogų grįžęs rajono savivaldybės meras Alvydas Katinas.
Svečiai pasakojo apie save, savo krašto keramikos subtilybes ir, žavėdamiesi tokiu europiniu muziejumi, išreiškė viltį, jog ir pas juos turi atsirasti panašus muziejus.
Meras A. Katinas kalbėdamas apie šios kultūros srities darbus, pastebėjo, jog nuveikti darbai, kurie buvo padaryti ir politikų, ir paties V. Valiušio neliks užmiršti, bus tęsiami ir ateities kartų.
Po to svečiai iš Mogiliovo aplankė garsųjį Dauniškio fontaną, Utenos kultūros centrą ir kitas žymias Utenos vietas.
Rytoj, rugpjūčio 5 dieną, 16 val., Vytauto Valiušio keramikos muziejuje atidaroma aštuonių Baltarusijos liaudies meistrų iš Mogiliovo srities paroda, į kurią V. Valiušis kviečia suvažiuoti uteniškius, sueiti leliūniškius, nes Baltarusija nuo seno garsėja savita keramika ir jos meistrais.

„udiena.lt“ inf., V. Ridiko nuotr.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas