Pagerbti žuvusieji jūroje

Liepos 25 dieną Utenos rajono savivaldybės mero patarėjas Gintautas Petravičius, Juridinio skyriaus vedėjas Egidijus Šinkūnas, Socialinių reikalų ir sveikatos apsaugos skyriaus vedėja Inga Šakalienė, Viešųjų ryšių skyriaus vyr. specialistas Ričardas Jankūnas, Bendrųjų reikalų skyriaus vyr. specialistė Donata Inčirauskienė vyko į Klaipėdą dalyvauti tradicinėje Jūros šventėje ir pagerbti žuvusiuosius jūroje.

Žuvusieji yra pagerbiami nuleidžiant vainikus į jūrą. Utenos rajono savivaldybės delegacija į jūrą plaukė paieškos ir gelbėjimo laivu „Šakiai”. Pirmuoju laivu – Karinių jūrų pajėgų priešmininiu laivu „Kuršis” – plaukė LR Prezidentė Dalia Grybauskaitė ir kiti garbūs svečiai. Iš viso pagerbti žuvusiuosius jūroje išplaukė daugiau kaip 30 laivų. Kartu su prezidentės, ministro pirmininko, Lietuvos kariuomenės Jungtinio štabo viršininko, Karinių jūrų pajėgų vado ir kitų svečių vainikais į jūrą buvo nuleistas ir Utenos rajono savivaldybės administracijos vainikas.
Žuvusiųjų pagerbimo ceremonija užtruko beveik tris valandas. Išplaukę į atvirą jūrą, visi laivai sustojo ir įjungė garsinius signalus. Tada ir buvo į vandenį leidžiami vainikai.
Po pagerbimo ceremonijos uteniškių delegacija dalyvavo Jūros šventės renginiuose. Šventė buvo įspūdinga, kupina emocijų ir staigmenų, lietaus ir žmonių iš visos Lietuvos gausos. Savivaldybės atstovai aplankė senovinių automobilių parodą, klausėsi užsienio Lietuvos muzikantų koncerto, žavėjosi projekcijomis, kurios buvo demonstruojamos ant senų pastatų sienų. Gilų įspūdį paliko ir atplaukę kruiziniai bei būriniai laivai.
Žuvusiųjų jūroje pagerbimo ceremonija – tradicinis Jūros šventės renginys, kuriame pagerbiami iš jūros negrįžę žmonės, paaukoję savo gyvenimą garsinant Lietuvą, puoselėjant ir kuriant mūsų šalies jūreivystės istoriją. Ši ceremonija yra kasmetinė, viena seniausių ir gražiausių Jūros šventės tradicijų, gimusi 1934 metais.

Utenos r. savivaldybės administracijos inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas