Tymai atakuoja ir Utenos apskrities gyventojus

Užkrečiamųjų ligų ir AIDS centro (ULAC) duomenimis, iki šių metų liepos 27 dienos Lietuvoje registruoti 44 tymų atvejai, iš jų 11 vaikų (nuo 3 savaičių amžiaus iki 5 metų) ir 33 tarp suaugusių asmenų (nuo 20 iki 56 m.). Pernai per tą patį laikotarpį registruota 11 tymų atvejų, didžioji dalis suaugusių asmenų tarpe. 2015 m. tymų protrūkiai registruoti daugelyje Europos bei pasaulio šalių.

Lietuvoje daugiausia atvejų registruota Kauno apskrityje. Susirgimai taip pat registruoti Vilniaus, Klaipėdos, Panevėžio, Šiaulių ir Utenos apskrityse. Dauguma susirgusiųjų – suaugę asmenys, kurie buvo neskiepyti arba skiepyti tik viena vakcinos doze. Susirgę vaikai buvo neskiepyti dėl įvairių kontraindikacijų, tėvų atsisakymo skiepyti, keli – per jauni skiepyti. Dauguma vaikų užsikrėtė nuo sergančiųjų suaugusiųjų asmenų.

Užkrečiamųjų ligų ir AIDS centro specialistai primena tiems, kurie nežino savo skiepijimo būklės arba skiepyti tik kartą, turi kreiptis į savo šeimos gydytoją ir pasiskiepyti. Taip pat raginama paskiepyti savo vaikus kombinuotos tymų, raudonukės, epideminio parotito vakcinos dozėmis.

Tyrimais įrodyta, kad ilgalaikis imunitetas susidaro po dviejų vakcinos dozių.

ULAC inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas