Daugiabučių renovacijai – didžiulės milijoninės injekcijos

Tokių didelių europinių injekcijų daugiabučių renovacijai kredituoti, kaip pastarosios, Lietuva dar nebuvo gavusi. Jas jau pajuto visas statybų sektorius. Bendromis Aplinkos ir Finansų ministerijų pastangomis daugiabučių renovacijos projektų kreditavimo sutartis vėl pasirašinėja bankas „Swedbank”, kitą savaitę naują finansinio tarpininkavimo sutartį planuojama pasirašyti ir su „Šiaulių banku”, o artimiausiu metu bus rastas sprendimas finansuoti Viešųjų investicijų plėtros agentūros ir Centrinės projektų valdymo agentūros investicijų projektus.

„Statybos sektoriuje sudaryta finansavimo sutarčių už milžinišką – 240 milijonų eurų – renovacijai skirtą sumą. Šie pinigai negali būti užšaldyti. Statybinės organizacijos turi sutelkti visas jėgas, kad daugiabučių modernizavimo darbus atliktų kokybiškai ir užbaigtų laiku. Tik laiku įgyvendinus sutartis, grįžtančias lėšas vėl galima panaudoti kitų daugiabučių modernizavimui finansuoti”, – sakė aplinkos viceministrė Daiva Matonienė.
Būsto energijos taupymo agentūros duomenimis, šiuo metu šalyje atnaujinama 1280 senų daugiabučių. Didėjantį pagreitį įgaunanti daugiabučių renovacija, viceministrės žodžiais, – tai raguolis ne tik statybų sektoriui, bet ir visai šalies ekonomikai. Gausėja modernizuojamų objektų, daugėja naujų darbo vietų. Bendra renovacijos finansavimo vertė šiuo metu sudaro net apie 10 proc. visos statybos rangos darbų praėjusių metų apyvartos, kuri siekė 2,66 mlrd. eurų.

Aplinkos ministerijos inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas