Nuo 2016-ųjų rugsėjo – privalomas priešmokyklinis ugdymas

Vyriausybė patvirtino švietimo įstatymo pataisas, kuriomis nuo 2016 m. rugsėjo 1 dienos įvedamas privalomas priešmokyklinis ugdymas. Pataisos toliau bus teikiamos tvirtinti Seimui.

 

Atsižvelgdama į tai, kad 22 savivaldybės nesugebės pasiruošti privalomam priešmokykliniam ugdymui ir įrengti daugiau kaip 110 naujų priešmokyklinio ugdymo grupių iki 2015 metų rugsėjo mėnesio, Švietimo ir mokslo ministerija pasiūlė privalomo priešmokyklinio ugdymo įteisinimą nukelti į kitų mokslo metų pradžią.
Planuojama, kad nuo 2016 metų rugsėjo priešmokyklinis ugdymas būtų privalomas visiems vaikams, kuriems tais kalendoriniais metais sueina 6 metai. Šiuo metu priešmokyklines grupes jau lanko daugiau kaip 95 procentų šešiamečių.
Priešmokyklinis ugdymas trunka vienerius metus iki mokyklos. Tėvai, pedagogai ir  mokslininkai mato akivaizdžią šešiamečio dalyvavimo priešmokyklinio ugdymo programoje naudą. Mokinių pasiekimų tyrimai rodo, kad priešmokyklines grupes lankiusiems vaikams kur kas geriau sekasi mokytis mokykloje, o ilgalaikiai tarptautiniai tyrimai liudija apie teigiamą ankstyvojo ugdymo naudą visam tolimesniam žmogaus gyvenimui.
Dauguma  Europos Sąjungos šalių peržiūri savo ankstyvojo ugdymo  (nuo gimimo iki privalomo mokymosi mokykloje pradžios) politiką. Kai kurios šalys ankstina privalomo mokymosi mokykloje pradžią – privalomas mokymas pradedamas 6, 5 ar net 4 metų.

Švietimo ir mokslo ministerijos inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas