Kovoje už nepriklausomybę neįgaliais tapę žmonės bus laidojami valstybės lėšomis

Vyriausybė pritarė Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos parengtam įstatymo projektui, kuriuo siūloma, kad nepriklausomybės gynėjai, pripažinti nedarbingais ar iš dalies darbingais (iki 2005 m. liepos 1 dienos – neįgaliais) dėl 1991 m. sausio 11–13 d. ir po to vykdytos SSRS agresijos, būtų laidojami valstybės biudžeto lėšomis.

Tam būtų skiriama vienkartinė 40 bazinių socialinių išmokų dydžio (1520 eurų) pašalpa, kurią išmokėtų mirusio nepriklausomybės gynėjo buvusios deklaruotos gyvenamosios vietos savivaldybės administracija. Vienkartinės pašalpos būtų skiriamos ir mokamos Lietuvos Respublikos Vyriausybės nustatyta tvarka.

Šiuo metu valstybės lėšomis laidojami už Lietuvos laisvę kovoję pasipriešinimo 1940–1990 metų okupacijoms dalyviai–kariai savanoriai, Lietuvos Nepriklausomybės Akto signatarai, taip pat kariai, kurie tikrosios tarnybos metu žuvo (mirė) dėl priežasčių, susijusių su karine tarnyba ar kitomis aplinkybėmis, bei žymūs Lietuvos visuomenės veikėjai.

Nepriklausomybės gynėjai, nukentėję nuo 1991 m. sausio 11–13 d. ir po to vykdytos SSRS agresijos ir dėl to pripažinti nedarbingais ar iš dalies darbingais, gindami Lietuvos laisvę nukentėjo prarasdami sveikatą, jiems buvo padaryta negrįžtama žala ir dėl to jie prarado dalį darbingumo, todėl tikslinga šią paramą skirti ir jiems.

Tokių žmonių šiuo metu yra daugiau kaip šimtas.

Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas