Gyventojai ir toliau pirks pigesnes gamtines dujas

„Lietuvos dujų tiekimas” antrąjį šių metų pusmetį šalies gyventojams ir toliau išlaikys stabilius gamtinių dujų tarifus. Jie, atpigus dujoms, maždaug penktadaliu gyventojams buvo sumažinti dar praėjusių metų vasarą.

Valstybinė kainų ir energetikos kontrolės komisija ketvirtadienį suderino bendrovės pateiktus, 2015 m. antrąjį pusmetį galiosiančius gamtinių dujų tarifus gyventojams.
Nepaisant pastaruoju metu kiek pabrangusių naftos produktų ir pakilusio JAV dolerio kurso, išlaikyti stabilius tarifus „Lietuvos dujų tiekimui” leis į kainodarą įtraukiama kompensacija už 2013 m. ir 2014 m. pirmuosius keturis mėnesius Lietuvai tiektas brangesnes dujas. Šis kompensacinis mechanizmas gyventojams yra taikomas nuo 2014 m. vidurio.
Stabilios dujų kainos gyventojams išlaikomos jau daugiau kaip metus. „Eurostat” duomenimis, praėjusiais metais gamtinės dujos gyventojams pigo daugiausiai iš visų Europos Sąjungos šalių.
Dauguma „Lietuvos dujų tiekimo” klientų, kurie dujas vartoja tik maisto ruošai, už vieną kubinį metrą gamtinių dujų nuo liepos ir toliau mokės 0,66 euro. Šildantys savo būstą gamtinėmis dujomis už vieną kubinį metrą ir toliau mokės 0,42 euro. Per metus suvartojantys daugiau kaip 20 tūkst. kubinių metrų dujų už kubinį metrą mokės 0,41 euro.
Pastovioji tarifo dalis taip pat nesikeis. Turintys tik dujines virykles kas mėnesį mokės po 0,56 euro. Tiems, kurie gamtinėmis dujomis šildosi savo būstą, pastovioji tarifo dalis sudarys 3,99 euro per mėnesį.

„Lietuvos dujų tiekimo” inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas