Gatvių lopymas – pačiame įkarštyje

Maždaug prieš savaitę automobilių vairuotojai susidūrė su savotišku išbandymu miesto gatvėse – dėl išgremžtų duobių tenka pristabdyti automobilius, didesnes duobes apvažiuoti. Tačiau šis nepatogumas laikinas – duobės greit užlopomos.

Kaip informavo Utenos miesto seniūnijos seniūnas Valentinas Vaitonis, šiuo metu vyksta intensyvūs gatvių lopymo darbai, kuriems atlikti skirta apie 67 tūkst. eurų iš Utenos rajono savivaldybės biudžeto bei Valstybinio kelių priežiūros fondo.
Paklaustas, ar šių pinigų turėtų užtekti gatvių remontui, seniūnas sakė tuo nė neabejojantis: „Užteks. Gal dar kai ką padarysime ir geriau”. Tačiau V. Vaitonis šios paslapties neišdavė – jis tikino, kad visų pirma reikia užlopyti gatves, o po to žiūrėti, kiek liks pinigų, o vėliau bus galima planuoti tolimesnius darbus.
Praėjusią savaitę prasidėję darbai turėtų būti užbaigti šią savaitę. Žinoma, jei tam nesutrukdys orai.
Seniūnas minėjo, kad šiais metais duoklę žadama atiduoti Vyžuonų gatvės akligatviui ir Žemdirbių gatvei. Anot jo, problematiškiausios yra Joneliškio, Aušros ir Aukštakalnio gatvės. „Aušros ir Aukštakalnio gatves lopysim, tačiau kasmet jos vis labiau pavargsta, tad reikia rimtesnio remonto. 2018-2019 metais planuose numatyta keisti Aušros gatvės ištisinę asfalto dangą. O jau šiais metais laukia Hipodromo gatvės remonto darbų pradžia”, – būsimus darbus vardijo seniūnas, teigdamas, kad miesto gatvių būklė Utenoje nėra tragiškos būklės.
Po pirmos žolės šienavimo darbų eilė ateis daugiabučių namų kiemų tvarkymui – šiemet žadama lopyti tuos kiemus, kuriems tikrai to reikia.

udiena.lt inf. ir nuotr.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas