Povandeninė talka: kalnai butelių, batų, pripučiamų čiužinių…

Nors visuotinė švarinimosi akcija „Darom 2015″ prasidės balandžio 25 dieną, praėjusį savaitgalį uteniškiai, nelaukdami šios oficialiai skelbiamos datos, iš anksto kibo į darbus. Ne vienerius metus vandens telkinių valymą organizuojantis Povandeninės medžioklės klubas „Taikliai” šiais metais taip pat atidavė duoklę savo kraštui ir praėjusį šeštadienį išvalė Sudeikių seniūnijai priklausančios Klovinių užtvankos dugną.

„Darom 2015″ organizatoriai skelbia, kad šiais metais būtina atkreipti dėmesį į vandens telkinius. Atliekos, patekusios į vandenį, nusėda į dugną, dalį šiukšlių srovės išneša į didesnius vandens telkinius, o smulkesnes praryja vandens gyvūnija. Vandens terpėje esančios atliekos yra daug lėčiau – procesai gali vykti šimtmečiais.
Geriausiai matydami ir žinodami, kokia mūsų rajone esančių vandens telkinių dugno būklė, šeštadienį Povandeninės medžioklės klubo „Taikliai” nariai bei bendraminčiai švarino Klovinių užtvankos dugną, į kurį netvarkingi poilsiautojai ar žvejai kasmet primeta įvairiausių atliekų.
Nors vandens temperatūra siekė apie 5°C, narams užtvankos gelmėje teko išbūti kone tris valandas ir į krantą tempti kalnus šiukšlių. Pasak Povandeninės medžioklės klubo „Taikliai” pirmininko Nerijaus Bučio, neįprastų radinių aptikti nepavyko, tačiau pasibaigus povandeninei talkai, riogsojo kalnai butelių, batų, pripučiamų čiužinių, padangų ar net automobilio detalių (taip pat ir antčiužiniai naudingi).
„Geriausiai matome tų vandens telkinių, kuriuose mums leista nardyti, dugną. Iš pradžių norėjome valyti Dauniškio ežerą, tačiau mums sutrukdė tai, kad dugne labai blogas matomumas”, – po šeštadieninės talkos sakė N. Bučys.
Tądien ežerų ir kitų vandens telkinių švarinimo akcija, kurioje dalyvavo klubo „Taikliai” nariai, vyko ir kituose šalies rajonuose – Panevėžyje, Kaune, Vilniuje, Jurbarke.
Po šios akcijos paaiškėjo, kad šalies gyventojai vandenyse „slepia” ne tik buitines atliekas, bet ir dokumentus ar net pistoletus.

udiena.lt inf., V. Ridiko ir klubo „Taikliai” nuotr.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas