Mandato į savivaldybės tarybą atsisakė keturi uteniškiai politikai

Remiantis VRK skelbiama informacija, Savivaldybių tarybų rinkimuose iškovoto mandato nereikia 68-iems šalies kandidatams. Dar aštuoni kandidatai, turėję pagal sąrašus eilėje užimti partijų kolegų vietas tarybose, mandato taip pat atsisakė.

Laimėto mandato savivaldoje atsisakė ir keturi uteniškiai – Utenos rajono savivaldybės administracijos direktorius Jonas Slapšinskas (Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga), jo pavaduotoja Zita Ringelevičienė (Lietuvos socialdemokratų partija), Utenos rajono savivaldybės administracijos Švietimo, sporto ir jaunimo reikalų skyriaus vedėjas Romualdas Kraulišas (Lietuvos socialdemokratų partija) ir Utenos „Saulės” gimnazijos direktorius Valentinas Bubulis (Lietuvos socialdemokratų partija). Pagal savivaldos įstatymą išrinkti kandidatai neatsisakė dabartinių užimamų postų, todėl buvo priversti atsisakyti savo mandato.
Balandžio mėnesį naują kadenciją pradėsiančioje rajono savivaldybės taryboje dirbs 25 tarybos nariai.
VRK duomenimis, pagal šalies savivaldybes daugiausia tarybos nario mandato atsisakyta Lazdijų (9), Kauno (6), Akmenės (5), Ignalinos, Plungės, Utenos ir Vilkaviškio (po 4) bei Pasvalio (3) rajonuose.
Pagal partijas, daugiausia tarybos nario pareigų užimti nepanoro kandidatų, iškeltų Socialdemokratų partijos (25), Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (17), Valstiečių ir žaliųjų sąjungos (11), Liberalų sąjūdžio (9).
Iš šiemet išrinktų savivaldybių tarybų narių 143 ėjo pareigas, nesuderinamas su tarybos nario pareigomis. VRK posėdyje jos pirmininkas Zenonas Vaigauskas sakė, kad atsisakančiųjų mandato šiemet yra gerokai mažiau – per ankstesnius rinkimus tokių būdavo apie 300. Komisijos vadovo nuomone, tam įtakos neabejotinai turėjo tokiems kandidatams taikomas dvigubo dydžio užstatas.
Išrinkti savivaldybių tarybų nariai ir merai privalo atsisakyti einamų pareigų, kurios yra nesuderinamos su tarybos nario pareigomis. Padaryti tai, pranešant VRK, privaloma likus 10 dienų iki savivaldybės tarybos pirmojo posėdžio dienos. Išrinktas savivaldybės tarybos narys taip pat gali atsisakyti ir tarybos nario mandato – irgi tokiu pat terminu. Apsisprendimas atsisakyti mandato VRK paduodamas asmeniškai arba išsiunčiant notaro patvirtintą pareiškimą. Jeigu į tarybą išrinktas asmuo laiku VRK nepraneša, kad jis atsisako pareigų, nesuderinamų su tarybos nario pareigomis, VRK ne vėliau kaip 7 dienos iki savivaldybės tarybos pirmojo posėdžio priimtu sprendimu panaikina šio savivaldybės tarybos nario mandatą ir pripažįsta jį kitam tarybos nariui.

„Utenos dienos” inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas