Paskutiniame šios kadencijos tarybos posėdyje ne tik sukaktys, bet ir finansų problemos

Šiandien prasidėjusiame paskutiniame rajono savivaldybės tarybos (toliau – Tarybos) posėdyje susirinko 22 nariai. Paskutiniame savo kadencijos posėdyje nedalyvavo tvarkietis Osvaldas Katinas, Vytautas Kaziela ir Darius Šinkūnas.

 Paėmė ilgalaikę paskolą

Posėdžiui pirmininkaujantis rajono savivaldybės meras Alvydas Katinas pasveikino savo kolegą socialdemokratą Joną Spietinį kovo 7 dieną šventusį 65-erių sukaktį.
Tarybos nariai šiandien nutarė posėdžiauti iki pietų ir paskutiniame šios kadencijos posėdyje apsvarstyti 27 klausimus.
Pirmą klausimą „Dėl pritarimo Utenos rajono savivaldybės administracijos 2014 metų finansų kontrolės būklės ataskaitai” pristatė savivaldybės administracijos Finansų skyriaus vedėja Alma Vedrickienė. Kiek pasitarusi Taryba sprendimą patvirtino.
Antru klausimu buvo svarstytos bendrovės „Utenos autobusų parkas” problemos. Bendrovė „Utenos autobusų parkas” kreipėsi prašydama suteikti garantiją numatomai imti paskolai autobusų parkui atnaujinti. Sprendimu pritarta suteikti 150 tūkst. Eur garantiją UAB „Utenos autobusų parkas” investiciniam projektui autobusų parkui atnaujinti imamai paskolai iš kredito įstaigų.
„Dėl ilgalaikės paskolos ėmimo” projektą pristačiusi A. Vedrickienė nedaugžodžiavo.
Tarybos narys liberalas Robertas Miliauskas atkreipė savivaldybės administracijos dėmesį dėl didesnio rezervo skolinimosi limitų, nes šiuo metu, jei šis sprendimas bus priimtas, liks limito vos per 20 tūkst. Eur.
Taryba nusprendė imti ilgalaikę ne daugiau kaip 1 700 tūkst. Eur paskolą dešimties metų laikotarpiui projektams, finansuojamiems iš Europos Sąjungos ir kitos finansinės paramos vykdyti ir paimtoms paskoloms grąžinti (priemonių, finansuojamų iš skolintų lėšų, sąrašas pridedamas). Sprendimas priimtas susilaikius opozicijai ir dviem liberalams.

Atsisveikino su kadenciją baigusiais Tarybos nariais

Turto valdymo skyriaus vedėja Audronė Tichomirovienė pristatė Utenos rajono savivaldybės privatizavimo fondo lėšų naudojimo tvarką. Taryba ją patvirtino, kaip priėmė sprendimą ir dėl Utenos rajono savivaldybės privatizavimo fondo lėšų naudojimo 2015 metais sąmatą.
Savo sprendimu Taryba nustatė Utenos rajono savivaldybės biudžetinių įstaigų vadovų priedus prie jų tarnybinių atlyginimų. Labiausiai diskutuota dėl Utenos kultūros centro direktorės Astos Motuzienės ir Visuomenės sveikatos biuro vadovės Almos Gaidienės priedų.
Sprendimu Tarybos nariai nustatė Utenos rajono bendrojo ugdymo mokyklų klasių, priešmokyklinio ugdymo grupių skaičiaus ir mokinių (vaikų) skaičiaus vidurkį klasėse (grupėse) 2015-2016 metų laikotarpiui, kurį pristatė rajono savivaldybės administracijos Švietimo, sporto ir jaunimo reikalų skyriaus vedėjas Romualdas Kraulišas. Taip pat buvo patvirtinti visų keturių rajono gimnazijų nuostatai.
Paskutinėje šios kadencijos Taryboje išklausytos dvi informacijos.
Pasibaigus posėdžiui, Tarybai pirmininkavęs meras A. Katinas baigusiems savo kadenciją Tarybos nariams įteikė padėkas. Jos buvo įteiktos socialdemokratei Laimutei Taleikienei, Lietuvos laisvės sąjungos (socialliberalai) nariui Vidmantui Jurkai, iš naujos Tarybos iškritusios Darbo partijos atstovams Giedriui Ribokui ir Gintarui Vidžiūnui, padėka buvo perskaityta ir Tarybos posėdyje nedalyvavusiam bei į naują Tarybą nepakliuvusiam Utenos tvarkiečių lyderiui Osvaldui Katinui.
Atsisveikindamas meras juokavo, kad po ketverių metų gali panašią padėką įteikti ir jam pačiam. Bebaigiantys savo kadenciją Tarybos nariai – tiek pozicija, tiek opozicija – draugiškai pakėlė šampano taures.
Plačiau apie Taryboje priimtus sprendimus – šeštadienio laikraštyje „Utenos diena”.

„Utenos dienos” inf., V. Ridiko nuotr.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas