Pinigai pavasario darbams – tada, kai labiausiai prireikia

Artėjant pavasario darbymečiui finansavimo poreikis žemės ūkyje išauga kelis kartus. Ne vienam ūkininkui ar žemės ūkio bendrovei prireikia apyvartinių lėšų trąšoms, degalams ar sėkloms pirkti. 

Kad darbai sparčiau suktųsi, DNB bankas teikia greituosius ūkininko kreditus, kurie suteikia galimybę greitai, labai geromis sąlygomis ir neįkeičiant turto spręsti įvairiausius trumpalaikių lėšų poreikius.
„Vienas didžiausių šio finansavimo būdo privalumų – ūkininkui ar žemės ūkio bendrovei prireikus papildomų apyvartinių lėšų nereikia rūpintis dėl turto įkeitimo,” – sakė Arvydas Stasiūnas.
Kaip ir iki šiol, greitieji ūkininko kreditai DNB banke teikiami augalininkystės, gyvulininkystės ir pieno ūkiams iki metų laikotarpiui.
Paskolos dydis priklauso nuo dirbamos žemės plotų ar auginamų gyvulių skaičiaus ir gali siekti iki 150 000 eurų. Kredito grąžinimas priklauso nuo veiklos: besiverčiantys augalininkyste kreditą gali grąžinti dalimis ar visą iš karto po derliaus nuėmimo ir realizavimo, o auginantys gyvulius – kas ketvirtį lygiomis dalimis.
Greitojo ūkininko kredito nauda daugelis įsitikino asmeniškai – vien pernai DNB banke jų buvo suteikta už daugiau nei 18 milijonų eurų. Du trečdaliai iš praėjusiais metais ėmusiųjų ūkininko kreditą naudojosi šiuo trumpalaikiu apyvartinių lėšų papildymo būdu ne pirmą kartą.
Pasak A. Stasiūno, matydamas ilgalaikę žemės ūkio sektoriaus perspektyvą, DNB bankas ir toliau teikia finansavimą ne tik apyvartinėms reikmėms, bet ir investicijoms į ūkio plėtrą ar žemės ūkio techniką bei įrangą.
Be to, DNB bankas glaudžiai bendradarbiauja su UAB „Žemės ūkio paskolų garantijų fondu” ir yra vienas iš daugiausiai kreditų su šio fondo garantijomis išduodančių bankų Lietuvoje.
„Su žemdirbiais kartu dirbame ne vieną dešimtmetį ir per šį laikotarpį daugelis asmeniškai įsitikino, kad mes suprantame šio sektoriaus specifiką ir sezoniškumą. Todėl šiandien, pasitikėdami vienas kitu, galime dalykiškai aptarti tinkamiausius finansinius sprendimus kiekvienu konkrečiu atveju,” – sakė Verslo klientų grupės vadovas ir kvietė užeiti į DNB banką, esantį J. Basanavičiaus g. 61, Utenoje, pasitarti.

DNB banko inf. Užs. Nr. 631 

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas