Po savaitgalio – testas blaivumui

Pastaruoju metu jau tapo įprasta, kad policijos pareigūnai po savaitgalio, o dažnai ir savaitgalio dienomis, tikrina vairuotojų blaivumą. Toks patikrinimas buvo ir vakar prie prekybos centro „Bikuva” važiuojant į Vilniaus pusę. Vairuotojų blaivumas buvo tikrinamas nuo 6.30 iki 8.30 valandos.

Kaip vėliau „Utenos dienai” tvirtino Utenos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos skyriaus viršininkas Rolandas Antanas Skrebiškis, šį kartą pažeidėjų nenustatyta. Pasak pareigūnų, buvo vairuotojų, kurie į alkotesterį pripūtė leistiną 0,4 prom. alkoholio kiekį. Viršininko teigimu, šie vairuotojai buvo alkoholio vartoję iš vakaro.
Sustabdyti vairuotojai „Utenos dienai” skundėsi, kad tikrinant juos susidaro kolona ir jie priversti vėluoti į darbą. „Kodėl tik du pareigūnai tikrina blaivumą, juk gali jų būti ir daugiau”, – teiravosi vairuotojai.
Kelių policijos skyriaus viršininkas atsakė, jos šios priemonės planuojamos anksčiau, todėl kaip ir ši patikros akcija vyko visoje šalyje vienu metu. Pareigūnų buvo mažiau todėl, kad kiti ekipažai vykdė kitas užduotis. Panaši patikrinimo akcija vyksta kas mėnesį pagal vadovybės nurodymą. Dažnai Utenos AVPK pareigūnai tokius reidus organizuoja ir kitomis dienomis, dažniausiai rytais. Šiuo kartu ji sutapo su buvusios Tarybinės armijos švente, kita, anot jo, gali būti vykdoma po kovo 8-osios.
Įdomu, kad tokiuose patikrinimuose, kaip tvirtino kelių policijos pareigūnai, būna ir rekordų. Štai prieš trejus metus per panašų reidą buvo sulaikyta 14 neblaivių vairuotojų.

Autoriaus nuotr.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas