DIRBSIME UTENOS KRAŠTO ŽMONĖMS

Kiekvienam iš mūsų, gyvenančiam Utenos krašte, tikrai nėra tas pat, kaip jis bus tvarkomas, kokie žmonės jam atstovaus, kas gero ir gražaus bus padaryta ateityje. Dabar, kai jau įsibėgėjo savivaldybių tarybų rinkimų kampanija, kaip niekad svarbus teisingas pasirinkimas.

Mums, Utenos Lietuvos laisvės sąjungos (liberalų) kandidatams, savivaldybių tarybų rinkimuose (sąrašo Nr.11 ) dalyvaujantiems septintą kartą, šiandien nebereikia dalinti tuščių pažadų, užsiimti populizmu, žeminti konkurentų – mes jau užsitarnavę Utenos bendruomenės pagarbą ir autoritetą, tačiau tikimės, kad ir ateityje mums pavyks pateisinti jūsų, uteniškiai, lūkesčius.
Man džiugu, kad šiuose rinkimuose turime puikią komandą – 46 kandidatus, tarp kurių nemažai jaunimo. Sąraše yra įvairių profesijų atstovų, turinčių aukštąjį universitetinį (ir ne po vieną) išsilavinimą, jų septyni ne vieną kadenciją buvo tarybos nariai, sukaupta politine patirtimi taip pat gali pasidalinti ir buvęs meras, ir du buvę vicemerai.
Didelė dalis sąraše esančių kandidatų atstovauja bene svarbiausiai – švietimo sričiai: Nijolė Zabukienė – „Saulės” gimnazijos direktoriaus pavaduotoja ugdymui, Jadvyga Žilėnienė – vaikų lopšelio–darželio „Želmenėlis” direktoriaus pavaduotoja ugdymui, Ramunė Jankauskienė – Dauniškio gimnazijos bibliotekos vedėja, Diana Grašienė – mokyklos–darželio „Varpelis” direktoriaus pavaduotoja ugdymui, Jolanta Dudlauskienė – Vyturių progimnazijos direktoriaus pavaduotoja ugdymui, Ramunė Ubeikienė – Utenos kolegijos Medicinos fakulteto lektorė, Žydra Kuprėnaitė – Utenos kolegijos Medicinos fakulteto Socialinės gerovės katedros vedėja, Dalia Ruzgienė – Krašuonos progimnazijos Kuktiškių skyriaus ikimokyklinio ugdymo grupės auklėtoja. Būtent šie pedagogai, jūsų sūnus ir dukteris globojantys nuo daželio iki gimnazijos ir tolesnių studijų, galvoja apie mūsų visuomenės ateitį ir daugeliui jaunų žmonių yra tapę sektinu pavyzdžiu.
Utenos kultūros židinys – taip galima pavadinti Utenos A. ir M. Miškinių viešąją biblioteką. Įvairūs projektai, tarptautiniai renginiai, dalyvavimas kultūros mainų programose – ši ir kita veikla biblioteką garsina ne tik Lietuvoje, bet ir užsienyje. Inovatyviai ir sėkmingai dirbanti įstaiga įtraukta į daugelio pasaulio šalių katalogų, leidinių sąrašus, todėl neabejotina, jog tai didelis bibliotekos direktorės Vidos Garunkštytės ir visų darbuotojų nuopelnas. Smagu, kad ir direktorė, ir dar dvi šios bibliotekos bibliotekininkės Jurgita Gudelienė ir Rima Ramanauskaitė yra mūsų komandos dalis.
Tie, kurie atsiduria sudėtingose gyvenimo situacijose, dažnai žino, kad nesulaukę artimųjų pagalbos, užuojautos ir širdies šilumos gali tikėtis iš socialinių darbuotojų. Psichologinių žinių, bendravimo įgūdžių, mokėjimo suprasti kitą žmogų reikalaujančią specialybę renkasi tie, kurie nori padėti žmonėms spręsti jų socialines problemas. Tarp mūsų taip pat yra tokių specialistų: Vidmantas Vainauskas – Vaikų globos namų direktoriaus pavaduotojas, Daiva Steniulienė – Socialinės paramos centro socialinė darbuotoja, Vida Juodelienė – Utenos socialinės globos namų socialinė darbuotoja, taip pat Skaistė Pašakarnienė – šių namų socialinės darbuotojos padėjėja, Laura Peršonienė – Dauniškio gimnazijos socialinė pedagogė, Rūta Paukštienė – vaikų lopšelio–darželio „Gandrelis” socialinė pedagogė, Aida Zlataravičienė – Vaikų globos namų socialinė darbuotoja, Lina Janaudytė – Jaunimo mokyklos Ugdymo centro socialinė darbuotoja. Jiems už nuoširdų darbą galėtų padėkoti ne vienas sunkumus patyręs uteniškis.
Niekas turbūt neabejoja, kad rajono vystymąsi, ekonominę plėtrą išskirtinai lemia darbo vietas kuriančių, sąžiningai mokesčius į savivaldybės biudžetą mokančių įmonių sėkminga veikla. Uteniškiai gali didžiuotis nemažai jų labui nuveikusiais įmonių vadovais – AB „Utenos melioracija” generaliniu direktoriumi Liuoniumi Purviniu, UAB „Ligaja” vykdančiuoju direktoriumi Vitu Gailiušu, R. Leipaus individualios įmonės direktoriumi Rimantu Leipumi – tiek mūsų rajono gyventojai, tiek svečiai įvertino šių mūsų sąraše esančių verslininkų vadovaujamų statybinių organizacijų indėlį gerinant rajono žmonių gyvenamosios vietos kokybę (atnaujinant pastatus, stadionus, tvarkant viešąsias erdves, kelius ir kt.).
Savo komandoje turime ir žemės ūkio srityje dirbančių žmonių. Šiuo metu ūkininkaujantis Jonas Burokas, prieš dešimtmetį vadovavęs savivaldybei, ir dabar seka kultūrinę ir ekonominę rajono raidą, gyvena jo reikalais. Kad žemės ūkio pasiekimai gerai vertinami šalyje – tai ir Utenos rajono savivaldybės administracijos Kaimo plėtros skyriaus vyresniosios specialistės Stasės Maigienės nuopelnas – tam pritartų visi ją pažįstantys ir jos atsidavimą darbui matantys uteniškiai. Žemės ūkio reikalai nesvetimi ir didžiausiose Leliūnų ir Saldutiškio seniūnijose besitvarkantiems ir vietos gyventojų gerbiamiems seniūnams Linai Petronienei ir Broniui Šliogeriui.
Stiprios savivaldos negalima įsivaizduoti be bendruomenių iniciatyvos. Aktyviai dalyvaudamos visuomenės telkimo, projektinėje veikloje, savivaldybei jos padeda įgyvendinti daugybę naujų idėjų, projektų, ugdo pilietinį aktyvumą. Džiaugiuosi, kad mūsų sąraše yra dvi šioje srityje dirbančios aktyvios moterys – savo krašto žmonėms gerai žinomos Užpalių seniūnijos informacinio centro, Užpalėnų Krivūlės veiklos koordinatorė Vida Juškienė ir Leliūnų seniūnijos kultūros renginių koordinatorė Danutė Kukauskienė savo energiją kasdien skiria aplinkiniams, nes įsitikinusios, kad net ir mažiausi teigiami pokyčiai jų gyvenamoje aplinkoje svarbūs viso rajono progresui.
Asmeninius gebėjimus, profesines žinias mūsų bendroje veikloje pasiryžę panaudoti ir šie mūsų sąraše esantys kandidatai: Artūras Malinauskas – UAB „Šiltas namas” statybos technikos priežiūros vadovas, Egidijus Ubeika – UAB „Kaliekių dujos” elektrikas, Alvydas Kučinskas, AB „Utenos melioracija” meistras, Gytis Barkauskas – automobilininkas, daugelio automobilių ralių Utenoje organizatorius ir koordinatorius, Laima Bidlauskienė – buvusi Utenos Šaulių rinktinės vado pavaduotoja, daugelio jaunimo vasaros stovyklų organizatorė, šiuo metu dirbanti Utenos priešgaisrinėje gelbėjimo tarnyboje, bendrumo idėjomis taip pat su mumis dalijasi Gintaras Biruta ir Virgilijus Blažys.
Mokytis sutarimo ir būti naudingi visuomeniniame gyvenime šiuose rinkimuose nori gausus būrys LLS (liberalų) Utenos skyriui atstovaujančių jaunų žmonių – Rasius Vilūnas, UAB „Utenos autobusų parkas” vyr. mechanikas, teisės specialistai Evaldas Kvedaras ir Žygimantas Valinčius, Sandra Žvirblytė, Europe direct Utenos informacijos centro vadovė, Renata Pelakauskaitė, vaikų lopšelio-darželio „Gandrelis” auklėtojos padėjėja, inžinieriai – Giedrius Jakštonis, Karolis Ramoška, Vygintas Raudonis, Mantas Matulis, Arvydas Kalytis.
Man, Vidmantui Valinčiui, Utenos rajono savivaldybės mero pavaduotojui, jau beveik 30 metų gyvenančiam Utenoje, ilgą laiką pažįstančiam šiuos žmones, yra garbė juos pristatyti jums, kadangi tai savo darbo profesionalai, atsakingi žmonės, gerbiantys savo nuostatas, kuriems labai svarbu ne tik mūsų nūdiena, bet ir rytojus. Lietuvos laisvės sąjungos (liberalų) sąrašo (Nr 11.) išrinkimą į Utenos rajono savivaldybės tarybą mes pirmiausiai suvokiame ne tik kaip pasitikėjimą mumis, bet ir kaip didžiulę atsakomybę už čia gyvenančius žmones, už Utenos krašto ateitį.

Lietuvos laisvės sąjungos (liberalų) Vidmantas Valinčius
Utenos skyriaus pirmininkas, savivaldybės
mero pavaduotojas 

Politinė reklama. Apmokėta iš LLS rinkimų sąskaitos. Užs. Nr. 042

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas