Akcija „Miškas 2015“ baigėsi: ieškinių pateikta už beveik 20 tūkst. eurų

Baigėsi tris savaites Valstybinės miškų tarnybos ir miškų urėdijų pareigūnų vykdyta akcija „Miškas 2015″. Jos metu surengta per 400 reidų ir nustatyta daugiau kaip 100 pažeidimų.

Akcijos metu pareigūnai tikrino gabenamos medienos įsigijimo dokumentus, lankėsi kertamose biržėse, konsultavo miškų savininkus.

Atlikę 414 reidų ir patikrinę 508 medieną gabenusias transporto priemones, Valstybinės miškų tarnybos ir miškų urėdijų pareigūnai nustatė 103 miško kirtimo, medienos gabenimo ir kt. pažeidimus. Iš jų 28 – neteisėti miško kirtimai, kuriais iškirsta 610 kubinių metrų medienos.

Neapsieita be baudų. Jos skirtos 72 pažeidėjams. Už neteisėtus miško kirtimus dėl aplinkai padarytos žalos pareikšta ieškinių už beveik 20 tūkst. eurų.

Nors akcija „Miškas 2015″ baigėsi, Valstybinės miškų tarnybos ir miškų urėdijų pareigūnai ir toliau kontroliuos, kaip kertama ir gabenama mediena, tvarkomos kirtavietės.

Į reidus po miškų urėdijas nuolat vyksta ir Generalinės miškų urėdijos Mobilioji miško kontrolės apsaugos grupė. Ji tikrina miško kirtavietes, sandėlius, atlieka kontrolinius medienos ir kitus patikrinimus.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas