Rinkėjai jau gali skambinti 1855

Pradėjo veikti Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) informacinis telefono numeris 1855, skirtas rinkėjams. Vasario 4 d. pradėjusiu veikti trumpuoju numeriu 1855 bus galima skambinti iki kovo 15 d. Informacinė linija dirba kasdien nuo 7 val. iki 20 val.

Minėtu numeriu galima skambinti iš „Bitės”, „Omnitel”, „Tele2″ ir „TEO” tinklų, skambučio kaina – kaip į savo tinklą pagal turimo plano tarifus.
Paskambinę numeriu 1855 rinkėjai sužinos, ar jie įrašyti į rinkėjų sąrašus, kurioje rinkimų apylinkėje gali balsuoti, apie galimybę balsuoti iš anksto, jeigu rinkimų dieną nebus savo rinkimų apylinkėje. Rinkėjams bus paaiškinta, kaip balsuoti, jeigu susirgo ir rinkimų dieną negalės nuvykti į savo rinkimų apylinkę, jie sužinos savivaldybės ar apylinkės rinkimų komisijos adresą.
Rinkėjų, norinčių gauti išsamią informaciją apie savo įrašymą į rinkėjų sąrašą, paprašys pasakyti savo asmens kodą, vardą ir pavardę. Paskambinę šiuo numeriu, jie sužinos rinkimų apylinkę, savo rinkėjo kortelės numerį. Informacija teikiama vadovaujantis Asmens duomenų teisinės apsaugos įstatymu, todėl rinkėjo adreso skelbimas yra apribotas. Tik patys pasakę savo adresą, rinkėjai galės pasitikslinti, ar tikrai tokiu adresu jie įrašyti į rinkėjų sąrašą, ar tokiu adresu jiems išrašyta rinkėjo kortelė.
Deklaruotu adresu gyvenantys, tačiau rinkėjo kortelės negavę rinkėjai apie tai gali pranešti telefonu 1855. Tokie nusiskundimai bus perduoti atitinkamos savivaldybės rinkimų komisijai.
Trumpuoju telefonu 1855 taip pat galima informuoti apie rinkimų įstatymų pažeidimus. Skundai registruojami prisistačius, o atsisakius pranešti savo vardą ir pavardę, skundai nebus nagrinėjami.

VRK inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas