Į ministeriją suvažiavo socialinės paramos skyrių atstovai

Šią savaitę Socialinės apsaugos ir darbo ministerijoje vykusio seminaro socialinės paramos skyrių atstovams metu pristatytos naujovės socialinių paslaugų teikimo skirtyje bei aptarti praktikoje iškylantys klausimai.

Seminare, kuriame dalyvavo per 100 socialinės paramos specialistų iš visos Lietuvos, aptartas naujų Socialinių paslaugų įstatymo pakeitimų bei įgyvendinančiųjų teisės aktų taikymas praktikoje: mokėjimo už socialines paslaugas klausimai, slaugos ar priežiūros (pagalbos) išlaidų tikslinių kompensacijų panaudojimas žmonėms, kurie gauna ilgalaikę (trumpalaikę) socialinę globą, socialinių paslaugų srities darbuotojų profesinės kompetencijos tobulinimo klausimai.
Seminaro metu taip pat apžvelgtas kai kurių naujų paslaugų formų reglamentavimas bei kiti klausimai, tarp kurių – situacija dėl socialinės globos licencijavimo, kuriuo siekta, kad socialinių paslaugų vartotojai, jų šeimos nariai žinotų, jog įstaigų teikiamos socialinės globos paslaugos yra kokybiškos ir atitinka jomis besinaudojančių žmonių poreikius.
Kaip pastebi seminaro dalyvius pasveikinęs socialinės apsaugos ir darbo viceministras Algirdas Šešelgis, socialinės globos įstaigų licencijavimosi procesas buvo sėkmingas, o ypatingai darbinga šioje srityje buvo 2014 m. pabaiga, kuomet dar neįgijusios licencijų įstaigos gausiai kreipėsi į Socialinių paslaugų priežiūros departamentą.
Pernai Socialinės apsaugos ir darbo ministerija parengė ir Vyriausybė bei socialinės apsaugos ir darbo ministrė A. Pabedinskienė patvirtino teisės aktus, kuriais patobulintas socialinių paslaugų įstaigų veiklos, licencijavimo, asmenų mokėjimo už socialinę globą ir kt.
Tai padaryta siekiant užtikrinti socialinių paslaugų kokybę ir socialinio darbo efektyvumą, mažinti socialinės globos įstaigų administracinę naštą ir efektyviau naudoti valstybės lėšas.

Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas