Negailestingas nuosprendis – šešiems tarybos nario mandato siekiantiems kandidatams

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) ėmė koreguoti kandidatų į savivaldybių tarybų rinkimams pateiktų partijų bei visuomenininkų sąrašus ir braukyti tuos, kurie yra vienaip ar kitaip prasikaltę: neteisingai deklaravę gyvenamąsias vietas, per jauni norintys tapti savivaldybių tarybos nariais ar nuslėpę savo teistumą.

Praėjusią savaitę rašėme, kad Utenos rajone pirmoji netektis – Darbo partijoje. Iš jos ir pretendentu būti kandidatu į rajono savivaldybės tarybą iš ketvirtos sąrašo pozicijos neseniai pasitraukė Utenos skyriaus pirmininko pavaduotojas, rajono savivaldybės mero patarėjas Gintautas Petravičius. Šis kandidatas neatskleidė priežasčių, kodėl pasitraukė iš partijos, tačiau tikino, jog esą taip reikėjo.
Kaip portalui udiena.lt sakė Utenos r. savivaldybės Nr. 54 rinkimų komisijos pirmininkė Rolanda Gudynienė, po kandidatų į rajonų savivaldybių tarybas skaidrumo patikrinimo, paaiškėjo tai, jog šiek tiek praretėjo kandidatų į Utenos rajono tarybą gretos – iš penkių partijų sąrašų išbraukti 6 kandidatai. Duris į rinkimus VRK užvėrė keturiems kandidatams, kurie nuslėpė teistumą. „Vadinasi, už tam tikrus įstatymo pažeidimus jie buvo bausti”, – paaiškino R. Gudynienė. Dar du kandidatai iš sąrašų išbraukti dėl to, kad neteisingai deklaravo gyvenamąją vietą savivaldybėje.
Vieno ar dviejų kandidatų neteko mūsų rajone rinkimuose dalyvaujančios partijos: Lietuvos socialdemokratų partija, Tėvynės sąjunga–Lietuvos krikščionys demokratai, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga (išbraukti du kandidatai), Lietuvos respublikos liberalų sąjūdis ir partija „Tvarka ir teisingumas”.
Šiuo metu tarybos nario mandato Utenos rajone sieks 315 kandidatų.
Savivaldos rinkimuose pareiškė norą dalyvauti daugiau kaip 16 tūkst. asmenų, per 400 pageidauja varžytis dėl merų postų – iš jų 60 bus pirmąkart Lietuvos istorijoje tiesiogiai išrinkti savivaldybių vadovai. Rinkimai į savivaldybių tarybas bei tiesioginiai merų rinkimai vyks kovo 1 dieną.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas