Utenos apskrities turgavietėse prekyba nemažėja, o auga

Paskutinį praėjusių metų ketvirtį prekyba išaugo Utenos apskrities turgavietėse.

Lietuvos statistikos departamento duomenimis, šalies turgavietėse prekybos apyvarta praėjusių metų ketvirtąjį ketvirtį sudarė 85,5 mln. eurų ir, palyginti su 2013 m. ketvirtuoju ketvirčiu, padidėjo 6,6 proc. to meto kainomis. Prekybos apyvarta maisto prekėmis išaugo 0,4 proc., ne maisto prekėmis – 9,5, augalais ir gyvūnais – 31,3 proc. Labiausiai padidėjo prekyba skalbimo priemonėmis ir buitinės chemijos prekėmis – 31,4 proc., elektriniais buitiniais aparatais ir prietaisais – 15,6 proc., o labiausiai sumažėjo prekyba indais ir namų ūkio reikmenimis – 30,9 proc., bei garso ir vaizdo įranga, įskaitant kompiuterinių žaidimų įrangą – 12,6 proc. Iš maisto prekių daugiausia augo prekyba daržovėmis – 9,2 proc., vaisiais ir uogomis – 3,8 proc., bet labiausiai sumažėjo prekyba kitomis maisto prekėmis (žuvimi, kepiniais, medumi ir kt.) – 7,9 proc., kiaušiniais – 6,5 proc.
Pernai ketvirtąjį ketvirtį prekyba ženkliai augo Utenos (26,5 proc.) ir Marijampolės (21,5 proc.) apskričių turgavietėse, o sumažėjo Telšių (13,7 proc.) ir Panevėžio (10,9 proc.) apskričių turgavietėse.
Minėtąjį ketvirtį veikė 100 turgaviečių, jose buvo 28 tūkst. prekybos vietų. Prekybos vietų užimtumas labiausiai padidėjo Utenos ir Vilniaus apskričių turgavietėse (atitinkamai 27,1 ir 20,3 proc.), o daugiausiai sumažėjo – Telšių ir Kauno apskričių turgavietėse (atitinkamai 11,3 ir 9,8 proc.).

„Utenos dienos” inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas