Draudimo įmokoms kompensuoti – 2,1 milijono eurų

Savanoriškuoju draudimu apdraudusieji pasėlius nuo nuostolių, kuriuos sukelia nepalankios oro sąlygos, jau sulaukė kompensacijų, kurių dydis siekia 50 proc. draudimo įmokų sumos. Nacionalinė mokėjimo agentūra (NMA) šios valstybės pagalbos gavėjams išmokėjo 2,1 mln. eurų (7,2 mln. litų) dalinių draudimo įmokų kompensacijų už 2014 metus.

Pareiškėjai, siekiantys paramos, kreipėsi į savivaldybes, kuriose įregistruota žemės ūkio valda, dėl pagalbos suteikimo. Iš viso 2014 metais 39 savivaldybėse buvo užregistruotos 553 pažymos. Daugiausia pažymų buvo užregistruota Joniškio, Kėdainių, Šiaulių, Marijampolės ir Kupiškio savivaldybėse.
Patvirtintiems pagalbos gavėjams buvo išmokėtos dalinės draudimo įmokų kompensacijos už apdraustus deklaruotus bulvių, kopūstų, burokėlių, morkų, svogūnų, cukrinių runkelių, sodų ir uogynų augalų, vasarinių bei žieminių javų, grikių, kukurūzų, linų, vasarinių bei žieminių rapsų ir kitų augalų plotus.
Ši valstybės pagalba skiriama žemės ūkio veiklos subjektams, užsiimantiems pirmine žemės ūkio produktų gamyba, ir į ją pretenduoti gali fiziniai asmenys bei mažos ir vidutinės įmonės.

NMA inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas