Nuo 2015-ųjų „velnio lašai” nebeturėtų gundyti vairuotojų

Nuo 2015-ųjų sausio 1 dienos įsigaliojus Saugaus eismo automobilių keliais pataisoms, kurios draudžia bet kokį alkoholio vartojimą motociklų, taksi automobilių, keturračių, komercinio transporto ir 2 metų stažo neturintiems vairuotojams, už šiuos pažeidimus grės didelės baudos.
Vadinasi, daugybei vairuotojų nebebus galima vairuoti išgėrus nors lašą alkoholio, o alkotesteriui parodžius bent 0,01 promilės, šių kategorijų vairuotojai bus baudžiami solidžiomis baudomis.

 

Kalbėdamas apie šią naujovę, Susisiekimo ministras Rimantas Sinkevičius teigė, jog naujoji tvarka pradedantiesiems vairuotojams padės visam laikui įsisąmoninti, kad alkoholis ir vairavimas nėra suderinami dalykai.
Nulio promilių alkoholio reikalavimas numatytas ne tik pradedantiems, 2 metų vairavimo stažo neturintiems vairuotojams, bet ir taksi, motociklų bei transporto priemonių, kurių didžiausia leistina masė viršija 3,5 t arba kurios turi daugiau nei 9 sėdimąsias vietas, vairuotojams.

Tiems, kurie prie automobilio vairo sėdo mažiau nei prieš dvejus metus, už neblaivumą iki 0,4 promilės gresia 231–289 eurų (800–1000 Lt) baudos. Taksistai bei krovinių vežėjai taip pat gali patekti į policininkų nemalonę, jei jų kraujyje bus rasta 0,01 promilės.
Tačiau alkoholio nė paragauti nebegalės motociklininkai – jiems ši nauja tvarka kerta bene skaudžiausiai.

„Utenos dienos” inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas