Eglučių pardavėjai: „Dirbtinių eglučių era baigiasi“

Likus savaitei iki Kalėdų, uteniškiai skuba papuošti savo namus kalėdinėmis eglaitėmis, kurių stengiasi įsigyti iš anksto. Tačiau, pasak prekeivių eglutėmis, yra ir tokių „miegančių” uteniškių, kurie laukia paskutinės šventinės dienos ir tik tuomet puola jų ieškoti…

Antradienį į Uteną atvažiavęs ir prekybos centro „Rašė” aikštelėje įsikūręs Darius Vanagas „udienai.lt” teigė, kad šiųmetis startas prekiauti eglaitėmis buvo nepaprastai geras. Pirkėjų netrūko – jau nuo trečiadienio ryto iki pietų jis pardavė apie 20 iš miško atvežtų eglučių. „Šiemet kol kas geriau nei pernai. Prekiauju trečius metus – jas kertu iš savo miško, o parduoti vežu ne į Zarasus, o į Uteną”, – pasakojo Darius, pridurdamas, kad uteniškiai ypač įnoringi.
Pasak jo, vienam eglutė būna negraži, o kitam ta pati eglė ypač patinka. „Paklausios didesnės eglės”, – pastebi pašnekovas, iš Zarasų rajono žaliaskares atvežantis nuosavu automobiliu.
Šiais metais žmonės eglutėms negaili skirti 20-30 litų, o norintys kuklesnės renkasi keletą litų kainuojančias ar šiek tiek brangesnes egles. „Mano manymu, sintetinių eglučių era jau baigiasi – žmonės nori natūralumo savo namuose”, – įsitikinęs D. Vanagas, nusprendęs eglutėmis prekiauti iki Kūčių – tądien taip pat netrūksta pirkėjų. Anot jo, atsiranda „miegančių” ir nespėjančių, kuriems nebūna nei laiko, nei noro derėtis – tuomet jiems tinka visos eglės.
Prekeivį stebino ir žmonių noras pirkti eglutę vazonuose ir pasibaigus šventėms jas persodinti į lauką. Tačiau tokiais medeliais jis neprekiauja.
Aukštakalnio mikrorajono gyventojai nesnaudžia – jie eglutes stengiasi nusipirkti iš anksto. Savo vaikus nudžiuginti norinti Inga Šukienė jau išsirinko aukštą ir šakotą eglę – būtent tokia eglė kasmet puošia jos namus, o dirbtinių eglių ji sako nepripažįstanti.
Šią savaitę iš Anykščių eglutes parduoti atvežusi anykštėnė Aušra Timinskaitė pastebėjo, kad uteniškiai perka visas eglutes – ir mažas, ir didesnes. „Juk žmonių skoniai skirtingi”, – įsitikinusi moteris, pasirinkusi Uteną, kurioje prekyba esą geresnė nei Anykščiuose. Nors konkurentų netrūksta, nuo 5-30 litų kainuojančias eglutes parduoti nesunku.

Autorės nuotr.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas