Švedijos ambasadorė neatvyko, tačiau Utenoje sutikta jos komanda

Gruodžio 16 dieną Utenoje turėjusi viešėti bei susitikti su uteniškiais ir valdžios atstovais Švedijos ambasadorė Cecilia Ruthström-Ruin neatvyko. Tačiau Uteną aplankė Švedijos ambasados Kultūros projektų koordinatorė Giedrė Berželionytė bei Tarptautinio Vilniaus vaikų ir jaunimo filmų festivalio organizatorė Lina Užkuraitytė – jos surengė susitikimą su mokiniais bei dalyvavo šv. Liucijos dienai skirtose kūrybinėse dirbtuvėse.

Utenos A. ir M. Miškinių viešojoje bibliotekoje susirinkusiems Utenos miesto mokyklų mokiniams, laukusiems atvykstančios ambasadorės, susitikimas su G. Berželionyte ir L. Užkuraityte buvo įdomus ir prasmingas: vaikai, susipažinę su Švedijos kultūra, ambasadorės veikla Lietuvoje, virtualiai „pasivaikščioję” po Vilniuje esančią ambasadą, turėjo puikią progą užduoti klausimus apie Švedijos nacionalinius patiekalus, apie tai, kiek kalbų moka ambasadorė, o patiems smalsiausiems rūpėjo ir tai, kokius mokslus reikia baigti, kad taptum ambasadoriumi. Į šiuos ir daugelį kitų klausimų šmaikščiai atsakiusios viešnios vaikus pakvietė į švediškų filmukų peržiūrą. Aukštakalnio progimnazijos šeštokai savo kūrybinius sugebėjimus atskleidė šv. Liucijos dienai skirtose kūrybinėse dirbtuvėse, o gimnazistams buvo demonstruojamas filmas „Ice Dragon”.
Kaip „Utenos dienai” teigė G. Berželionytė, į Uteną turėjusi atvykti ambasadorė norėjo aplankyti mūsų miestą, mat jame dar nebuvo buvusi, taip pat susitikti su rajono valdžia. Tačiau ambasadorei susirgus ir neatvykus, Utenoje viešinti ambasadorės komanda susitiko su bibliotekos darbuotojais, aptarė kitų metų planus, pabendravo su mokiniais, demonstravo filmus ir pažadėjo atvykti kitąkart.
Pradėję dviejų parodų atidarymais didžiuosiuose šalies miestuose, Švedijos ambasados darbuotojai nuo gruodžio 8-20 dienomis organizuoja renginių seriją „Švediškai nušvintantis gruodis”. „Stengiamės Švediją parodyti visai Lietuvai, aplankyti ne tik didmiesčius, bet ir mažesnius miestus”, – teigė G. Berželionytė.

„Utenos dienos” inf., Linos Narčienės nuotr.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas