Smėlynės parkas uteniškiams taps traukos centru?

Utenos rajono savivaldybės administracija organizavo Smėlynės parko (teritorija prie Smėlio gyvenamųjų namų kvartalo) ir beisbolo aikštelių įrengimo projektų konkursą ir šių metų spalio mėnesį 31 dieną buvo gauti penkių autorių ar autorių grupių darbai. Projektai eksponuojami visą gruodį Utenos rajono savivaldybės administracijos patalpose Utenio a. 4, Utena, I aukšte.
Utenos rajono savivaldybės administracijos Teritorijų planavimo ir statybos skyriaus vyr. specialistė Jūratė Paragytė kviečia uteniškius aplankyti parodą darbo dienomis nuo 8.00 val. iki 17.00 val. ir šeštadieniais nuo 8.00 iki 13 val. Viešas projektų aptarimas, dalyvaujant komisijos nariams, kuriame projektus vertins recenzentas, vyks gruodžio mėnesį.

Smėlynės parko teritorija sudaro apie 25 ha. Šiuo metu didžioji dalis medžiais užaugusios teritorijos yra priskirta valstybiniams miškams. Parke auga apie 40-ies metų pušys, o šlapiojoje dalyje – baltalksnio, gluosnio medynai. Ateityje planuojama rengti planus, siekiant išbraukti miškų sklypus iš valstybinės reikšmės miškų schemos ir suformuoti žemės sklypą Smėlynės parkui, o taip pat rengti techninį projektą parkui ir beisbolo aikštelėms įrengti.
Parko teritoriją sudaro smėlinga kalvota lyguma, apaugusi sodintomis pušimis ir šlapias aliuvinis upės slėnis. Vakarinėje teritorijos dalyje yra Smėlio gyvenamųjų namų kvartalas. Tarp kvartalo ir parko miesto bendrajame plane numatyta gatvė. Šiuo metu parko (miško) teritorijoje gyventojai eina pasivaikščioti išmintais ir minimaliai parengtais takais. Vyksta judėjimas per parko teritoriją nuo Smėlio kvartalo iki „Norfos” prekybos centro ir nuo J. Basanavičiaus iki Aukštaičių gatvių. Parko teritoriją kerta vandentiekio, nuotėkų ir elektros tinklai.
Utenos beisbolo klubas „Vėtra” kreipėsi į Utenos rajono savivaldybės administraciją, prašydamas šioje teritorijoje ar šalia jos suplanuoti beisbolo aikšteles su reikalinga infrastruktūra.

Skaitytojams pateikiame Smėlynės parko ir beisbolo aikštelių įrengimo projektų konkursui pateiktus darbus.

Projektinis pasiūlymas 112233

Projektinis pasiūlymas 240431

Projektinis pasiūlymas 336699

Projektinis pasiūlymas 797345

Projektinis pasiūlymas 803418

„Utenos dienos” inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas