Utenos liberalai žengia į savivaldos rinkimus

Artėjant rinkimams 2015 metų kovo 1 d. į savivaldybės tarybą LR liberalų sąjūdžio Utenos skyriaus nariai, susirinkę į visuotinį susirinkimą, aptarė politinę rajono situaciją, numatė kitais metais vyksiančios rinkimų kampanijos gaires ir patvirtino savo skyriaus rinkimų sąrašą. Į visuotinį susirinkimą atvykę Utenos liberalai sulaukė svečio – Seimo nario Liberalų sąjūdžio partijos pirmininko Eligijaus Masiulio vizito.

Metų pradžioje dvi liberalios rajono partijos, susivienijusios po Liberalų sąjūdžio vėliava, praėjusį savaitgalį patvirtino 50-ies kandidatų rinkimų į savivaldybių tarybas sąrašą. Pirmasis Utenos liberalų dešimtukas šiuose rinkimuose gerokai skiriasi nuo praėjusių rinkimų, vykusių 2011 metais. Šį kartą sąraše netrūksta jaunų ir perspektyvių bei didelę politinę patirtį turinčių politikų. Šeši pirmojo dešimtuko kandidatai jau turi darbo savivaldybės taryboje patirties. Kandidatų sąraše yra įvairiausių profesijų žmonių – nuo mokytojų, dėstytojų, įmonių darbuotojų ar vadovų iki verslininkų, ūkininkų, bendruomenių, jaunimo organizacijų atstovų.
Rinkimų sąrašo pirmu numeriu patvirtintas skyriaus pirmininkas, kandidatas į Utenos rajono merus, rajono savivaldybės tarybos narys Marijus Kaukėnas. Antras sąraše – UAB „Utenos prekyba” vadovas, rajono savivaldybės tarybos narys Robertas Miliauskas, trečias – Aukštakalnio mikrorajono seniūnaitis Darius Pakajavas, ketvirtas – Utenos ligoninės gydytojas Gediminas Griškevičius, penkta sąraše – verslininkė Daiva Pečionė, šeštas – bendrovės „Bleiras logistics” direktoriaus pavaduotojas Paulius Šinkūnas, septintas – ilgametis Utenos rajono politikas, buvęs rajono mero pavaduotojas Vaclovas Samuolis, aštuntas – Tauragnų ir Daugailių ambulatorijų šeimos gydytojas Arvydas Paleckis, devintas – Nacionalinės žemės tarnybos Utenos skyriaus vedėjo pavaduotojas Raimondas Katinas, dešimtas – UAB „Abuva” vadovas Vilius Norkūnas.
Susirinkime svarstant būsimos rinkimų kampanijos situaciją rajone buvo pastebėta, jog kitos partijos į savivaldybės tarybą siūlo kandidatus, kurių pareigos draudžia būti aukščiausioje rajono valdymo struktūroje. Jos nesuderinamos su savivaldybės tarybos nario pareigomis. Praėjusiuose rinkimuose kai kurių partijų išrinkti į savivaldybės tarybą savivaldybės skyrių vedėjai, mokyklų direktoriai, seniūnai, kitų savivaldybei pavaldžių įstaigų vadovai savo mandatų atsisakė ir taip leido į savivaldybės tarybą patekti tiems politikams, kurių rinkėjai nerinko. Tai yra ne kas kita – kaip apgaulingas rinkėjų viliojimas skambiomis pavardėmis. Šiuo atžvilgiu Utenos liberalai, nenorėdami apgauti rinkėjų, į rinkimų sąrašą surašė tik tuos kandidatus, kurių pareigos suderinamos su savivaldybės tarybos nario pareigomis.
Tai susitikime su savo partiečiais akcentavo jų vadovas E. Masiulis ir pabrėžė, kad jų partija šiemet ne tik sustiprėjo ir išaugo, bet ir, įsiliejus naujoms jėgoms, dar labiau sutvirtėjo. Pasak jo, Utenoje susivienijus liberalams (prie Liberalų sąjūdžio prisijungus liberalcentristams) pavyko padaryti labai gerą jaunų, veržlių, energingų bei patirties turinčių žmonių junginį.
„Tikslai šiuose savivaldos rinkimuose tikrai aukštesni. Jei anksčiau šalies savivaldybėse turėjome per 100 mandatų, tai dabar tikimės dvigubai didesnio kiekio. Smagu, kad į mūsų partiją vis pavyksta pritraukti daug jaunų žmonių. Įžvelgiu, kad vyksta tarsi liberalų atgimimas, todėl, manau, esame teisingame kelyje, – pabrėžė partijos vadovas ir Uteną pristatė kaip pavyzdį, kur visa tai matosi pirmojo dešimtuko sąraše – jame ne tik jauni, bet ir labai patyrę bei gerai uteniškiams pažįstami žmonės.
„Mes visai nepykstame, kai mūsų partiją vadina jaunimo partija, nes su mūsų Liberalų sąjūdžiu ateina nauja politinė karta, kuri imli ne tik naujovėms, bet ir pasikeitimams, kurie mūsų gyvenime labai reikalingi. Ir tai – mūsų pranašumas, o kad su patirtimi ir jaunatviškumu galime padaryti daugiau, tai aišku turi būti kiekvienam rinkėjui”, – kalbėjo E. Masiulis.
Anot jo, Liberalų sąjūdis stengsis vengti populizmo. „Žmonėms nežadėsime to, ko negalima įvykdyti. Labai svarbu išlaikyti rinkėjų pasitikėjimą, o Utenos rajone yra nemažas būrys žmonių, kurie mumis tiki. Tai parodė europarlamento rinkimai, kur iuose už mus Utenos rajone balsavo apie 14 proc. rinkėjų”, – sakė E. Masiulis. Jo nuomone, liberalams aktyviai dalyvaujant valdyme ir savivaldos darbe galima tikėtis didesnio aktyvumo, inovacijų, didesnio valdžios ir žmonių tarpusavio susikalbėjimo.
Artimiausiu metu Utenos liberalai tęs lankymąsi įvairiose įmonėse ir įstaigose, rengs susitikimus su gyventojais, organizuos diskusijas, pristatys rinkimų programą ir Utenos rajono viziją.

Liberalų sąjūdžio Utenos skyriaus inf.

Politinė reklama apmokėta iš LR liberalų sąjūdžio rinkiminės kampanijos sąskaitos. Užs. Nr. 003

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas