Vizitas Turkijoje gimnazistams buvo turiningas

Utenos Dauniškio gimnazijos mokiniai ir mokytojai antrus metus dalyvauja tarptautiniame Comenius daugiašalės partnerystės projekte „Mokymas LIFE: lyderystės iniciatyvos Europai”, kurio vienas iš tikslų yra skatinti lyderystės iniciatyvas mokykloje. Utenos Dauniškio gimnazijos projekto koordinatorė – Rumunija, o partneriai – Latvija, Italija, Kroatija, Turkija, Lenkija, Vengrija, Portugalija ir Danija.

Įgyvendinant šio projekto veiklas lapkričio 3-7 dienomis įvyko jau septintasis projekto dalyvių susitikimas Sakaryjoje (Turkija) „Gunesler Anadolu Lisesi” mokykloje. Į susitikimą vyko Utenos Dauniškio gimnazijos direktorius Donatas Juodelė, projekto koordinatorė Loreta Tarvydienė, IT mokytoja Giedrė Sudniutė ir gimnazijos mokiniai Aistė Motiejūnaitė, Laura Žiulytė, Robertas Šeršniovas.

Susitikimo metu mokiniai konfencijoje pristatė lyderių grupės veiklas, atliktas rugsėjo ir spalio mėnesiais, namų darbų temas „Lyderio charakteris” ir „Efektyvi komunikacija” Powerpoint, Mover Maker ir kitose pateiktyse, dalyvavo pamokose, dirbo komandose, kūrė galutinį produktą – trečią brošiūrą. Kol intensyvus darbas vyko tarptautinėse mokinių grupėse, projekto koordinatoriai aptarė buvusias ir tolesnes projekto veiklas, peržiūrėjome naują eTwinning platformos TwinSpace erdvę.
Puikiai buvo organizuotas šis tarptautinis susitikimas. Turėjome galimybę apsilankyti Miesto Municipalitete, pabendrauti su miesto meru, švietimo skyriaus vedėju, o vakaronės metu susipažinti su turkų tradiciniais šokiais, dainomis, valgiais. Lankėmės „Toyota” automobilių gamykloje, didelį įspūdį paliko Stambulo įžymybes – Topkapi sultono rūmai, Mėlynoji mečetė, Haya Sofya.

Utenos Dauniškio gimnazijos gimnazistai trumpai apie išvyką į Turkiją:

Laura Žiulytė. Šis laikotarpis – tikra praktinė mokykla. Turėjau galimybę palyginti savo gimnazijos ir turkų darbą pamokose, įvertinti bendravimo skirtumus. Dabar tikrai žinau tai, kad šios puikios šalies tradicinį meną pritaikysiu savo veikloje.
Aistė Motiejūnaitė. Įspūdį paliko darbas tarptautinėje komandoje, mokinių veiklos mokykloje, gyvenimas šeimoje, o ypač visiškai skirtingos nei mūsų tautos tradicijos. Man šis susitikimas taip buvo labai didelė praktinė mokykla tobulinant praktinius kalbinius anglų kalbos įgūdžius, gilinant istorines ir meno žinias. Smagu, kad susiradau didelį būrį draugų iš devynių Europos šalių, tad bendravimas ir bendradarbiavimas tolesnėje projektinėje veikloje bus tikrai efektyvus.
Robertas Šeršniovas. Didelį įspūdį paliko Turkijos architektūra ir jos gamta, tradicijos, istorija, bendravimo skirtumai. Patobulinau pristatymo įgūdžius anglų kalba. Žinau, kokias lyderystės veiklas galėsiu pasiūlyti savo grupei.

Utenos Dauniškio mokyklos mokytoja, projekto koordinatorė Loreta TARVYDIENĖ

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas