Policijos generaliniu komisaru tapo Linas Pernavas

Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė nuo lapkričio 11 dienos Liną Pernavą paskyrė policijos generaliniu komisaru. Tą pačią dieną Prezidentė atleido Saulių Skvernelį iš policijos generalinio komisaro pareigų.

L. Pernavas nuo 2014 m. vasario ėjo Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininko pareigas. Beveik 20 metų policijos sistemoje dirbantis L. Pernavas taip pat yra buvęs Ignalinos rajono policijos komisariato viršininko pavaduotoju, nuo 2005 m. ėjo Zarasų rajono policijos komisariato viršininko pareigas, 2008 metais buvo paskirtas Utenos apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininku. 38 metų L. Pernavas Vilniaus universitete yra įgijęs teisės magistro laipsnį.
Linas Pernavas yra ne kartą skatintas premijomis, padėkomis, apdovanotas atminimo ženklu „Tėvynės labui”, pirmojo laipsnio pasižymėjimo ženklu „Už nepriekaištingą tarnybą”, antrojo ir trečiojo laipsnio policijos pasižymėjimo ženklais „Angelas Sargas”. Už glaudų bendradarbiavimą su Valstybės sienos apsaugos tarnyba – „Pasieniečio garbės ženklu”, su Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentu prie LR VRM – „Ugniagesio gelbėtojo žvaigžde”.

Prezidentūros ir „Utenos dienos” inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas