VMI paramos gavėjams perveda gyventojų skirtas lėšas

Utenos apskrities valstybinė mokesčių inspekcija (toliau — Utenos AVMI) informuoja, kad paramos gavėjams ir politinėms partijoms perveda paramą, kurią skyrė gyventojai nuo savo 2013 metais sumokėto gyventojų pajamų mokesčio. Gyventojai įvairias organizacijas kasmet gali paremti skirdami 2 proc., o partijas – 1 proc. sumokėto pajamų mokesčio. Iš viso šiemet beveik 488 tūkst. gyventojų nusprendė paremti įvairias organizacijas, skirdami joms 44,4 mln. litų. Iš jų 57 tūkst. gyventojų partijas prašo paremti 2,554 mln. litų. Utenos apskrityje daugiau kaip 21 tūkst. gyventojų paramai skyrė 1,5 mln. litų. Naudojantis VMI Elektroninio deklaravimo sistema Utenos apskrities gyventojai pateikė 58 proc. prašymų.

VMI primena, kad teisės aktai numato, jog parama turėtų būti pervesta iki lapkričio 15 d. Lėšos dalimis bus pervedamos kasdien, neatsižvelgiant į paramos gavėjų statusą.
Utenoje didžiausios gyventojų paramos sulauks Utenos rajono gyvūnų mylėtojų draugija, kurią šiemet pasieks rekordinė, daugiau kaip 33 tūkst. litų suma, o Utenos Dievo apvaizdos parapija bus paremta 22 tūkst. litų suma. Anykščių rajone, kaip ir kasmet, didžiausia paramos suma skirta Anykščių vaikų ir jaunimo užimtumo centrui – daugiau kaip 20 tūkst. litų. Gerokai mažesnės sumos – apie 8 tūkst. Lt, skirtos Butėnų kaimo bendruomenei ir asociacijai „Girutis”. Molėtuose didžiausios paramos šiais metais sulauks Molėtų Šv. apaštalų Petro ir Povilo parapija, kurią gyventojai parėmė 8 tūkst. litų suma, o Skudutiškio medžiotojų klubui skirta kuklesnė – 7 tūkst. litų suma. Lietuvos medžiotojų ir žvejų draugiją dosniausiai šiemet rėmė ignaliniečiai, jiems skirdami 13 tūkst. litų sumą. Visaginiečiai tradiciškai rėmė religines bendruomenes: Visagino stačiatikių Šv. Panteleimono parapijai skirta daugiau kaip 32 tūkst., Šv. Apaštalo Pauliaus parapijai ― daugiau kaip 28 tūkst. Lt parama. Mažesnėmis sumomis paremti rajonuose veikiantys sporto klubai, bendruomenės, švietimo ir ugdymo įstaigos.
„Kaip ir kiekvienais metais, VMI, prieš pervesdama lėšas organizacijoms ir partijoms, įvertina, kaip keitėsi paramos davėjų – gyventojų ankstesniais metais pateiktų pajamų mokesčio deklaracijų duomenys, taip pat ir trečiųjų šaltinių patikslinti duomenys. Dėl patikslintų gyventojų deklaracijų, gali skirtis ir organizacijoms pervedama lėšų suma: jei gyventojai patikslina deklaracijas, nurodo, kad mokesčių ankstesniais metais sumokėta buvo mažiau, o organizacijoms pernai lėšos buvo pervestos (nuo didesnės mokesčių sumos), šiemet pervedamos paramos suma bus mažesnė (apskaičiavus permoką), arba atvirkščiai”, – sako Utenos AVMI viršininkas Pranas Alsys.
Politinių partijų, sulauksiančių daugiausiai gyventojų paramos, pirmasis trejetukas šalyje: Lietuvos socialdemokratų partija (610 tūkst. litų), Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai (571 tūkst. litų), ir Lietuvos Respublikos liberalų sąjūdis (526 tūkst. litų). Utenos apskrityje Lietuvos socialdemokratų partiją labiausiai rėmė uteniškiai ir visaginiečiai, Tėvynės sąjungą-Lietuvos krikščionis demokratus ― molėtiškiai. Anykštėnai bei zarasiškiai aktyviausiai rėmė Lietuvos Respublikos liberalų sąjūdžio partiją, o didžiausia Ignalinos miesto gyventojų parama pasieks Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungą.
Utenos AVMI pažymi, jog dalis gyventojų pateiktų teisingai užpildytų prašymų liks neįvykdyti – juos teikę žmonės praėjusiais metais nemokėjo gyventojų pajamų mokesčio, nuo kurio skaičiuojama parama arba buvo skiriami pinigai organizacijoms, kurios neturi paramos gavėjo statuso. Dalis gyventojų prašymų skirti paramą liks neįvykdyti, o lėšos nepervestos, nes prašymų teikėjai neužpildė, nors privalėjo, gyventojų pajamų mokesčio deklaracijų, jų nepatikslino arba Mokesčių inspekcijai nepateikė papildomų dokumentų. Elektroninio deklaravimo sistemoje vartotojams bus pateikta informacija apie tai, ar jų prašymas pervesti paramos lėšas gavėjui yra patenkintas ar ne, bei nurodytos priežastys tuo atveju, jei prašymas patenkintas nebuvo.

Utenos AVMI inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas