Tarybos posėdyje sprendžiami uteniškiams svarbūs klausimai

Šiandien vykstančiame Utenos rajono savivaldybės tarybos (toliau – Taryba) posėdyje politikai svarsto 61 klausimą. Spręsti rajono problemų susirinko 19 rajono išrinktųjų. Posėdis prasidėjo nuo sveikinimų, šįkart pasveikintas 60-ąjį jubiliejų švenčiantis tarybos narys Robertas Miliauskas.

Darbotvarkė prasidėjo klausimų, susijusių dėl veiklos, kuria gali būti verčiamasi turint verslo liudijimą, 2015 metų fiksuoto pajamų mokesčio dydžių ir lengvatų, taikomų gyventojams, įsigyjantiems verslo liudijimus dydžių 2015 metams, nustatymo, Utenos rajono savivaldybės smulkaus ir vidutinio verslo rėmimo programos lėšų naudojimo tvarkos aprašo patvirtinimo pakeitimo bei daugelio kitų, svarstymu.

Po antro prašymo pinigų skirs…

Praėjusio mėnesio Tarybos posėdyje nebuvo pritarta, kad iš savivaldybės biudžeto būtų skirtas finansavimas projektui „Kuruotų rezidencijų programa „Klausinėjantys menai”, Utenos kraštotyros muziejus nurodė, kad projekto vertė (įskaitant PVM) – 554338,72 Lt, o tam, kad jį būtų galima vykdyti yra reikalinga skirti finansavimą iš Utenos rajono savivaldybės biudžeto tinkamoms (21 proc. projekto vertės) išlaidoms ir apmokėti netinkamas finansuoti projekto išlaidas, jei tokių būtų.
Tuomet politikai suabejojo per pusės milijono litų vertės projekto ir jo vykdymo metu sukurtų 18 – 24 meno kūrinių išliekamąja verte.
Antrąkart į politikus kreipusios projekto iniciatorės Utenos kraštotyros muziejaus direktorė Lilija Jovarienė ir Kristina Veršelienė jiems aiškino, kad Utenos ir Vestfjord (Islandija) regionai pasižymi dominuojančia liaudies meno tradicija, o šiuolaikinis tarpdisciplininis menas yra retas, sunkiai prieinamas ir suvokiamas. Pasak kultūrininkių, regionų visuomenės grupės neturi įpročio lankyti tokius renginius, neturi įgūdžio, kaip juos priimti, vertinti ir analizuoti. Siekiant spręsti šiuos tikslus, Utenos kraštotyros muziejaus padalinys Meno centras (projekto teikėjas) ir Simbahollin Cultaral Venue (projekto partneris, Islandijoje) parengė minėtą projektą, kurio tikslai esą yra meninės įvairovės kūrimas Utenos regione, surengiant šiuolaikinio tarpdisciplininio meno kūrėjų rezidencijas Utenos meno centre ir Simbahollin Cultural Venue ( Islandija).
Utenos regiono visuomenės kultūrinis ir meninis švietimas, surengiant vieną regioninę konferenciją menų įtakos regionų vystymuisi tema, 3 edukaciniai seminarai menininkams ir visuomenei (pagal
rezidencijų etapų temas), 18 edukacinių lietuvių ir islandų menininkų dirbtuvių įvairioms Utenos regiono tikslinėms grupėms.
Tvarių partnerystės ir bendradarbiavimo ryšių su užsienio partneriais ir menininkais mezgimas kultūrinio Utenos regiono įvairinimo tikslais.
Opozicijai priklausantys politikai stebėjosi antrą kartą teikiamu projektu, tačiau valdančiųjų balsais, stebėtinai pasikeitusiais per vieną mėnesį, be ilgų svarstymų projektui buvo pritarta.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas