Utenoje vyko Ronald Reagan klubo diskusija

Spalio 28 dieną, antradienį, kavinėje „Metų laikai” visuomeninis Ronald Reagan klubas surengė diskusiją „Ar galime laimėti info karą?”, kurioje dalyvavo žurnalistas Dovydas Pancerovas ir Europos Parlamento narys Gabrielius Landsbergis, diskusiją moderavo politologas Jonas Survila.

Diskusijoje, kurios pagrindinės temos buvo Ukraina, ten vykstantys realus ir informacinis karai, bei Rusijos propagandos skleidimas Lietuvoje, dalyvavę uteniškiai vos sutilpo erdvioje kavinės salėje. Jie iš pirmų lūpų išgirdo pasakojimus apie karščiausius taškus Ukrainoje – D. Pancerovas, ką tik grįžęs iš karo zonos rytų Ukrainoje, nušvietė padėtį karo alinamoje šalyje, ukrainiečių patriotų ryžtą kovoti prieš Rusijos agresiją ir pastarosios sistemingas bei melagingas informacines atakas. G. Landsbergis diskusijos dalyvius informavo apie įvykusius rinkimus į Ukrainos parlamentą ir Rusijai neparankius jų rezultatus, apie Europos sąjungos poziciją. Diskusijos metu nuo skaudžios Ukrainos temos perėjus prie Lietuvos, buvo pabrėžtas esminis šių šalių saugumo skirtumas – mūsų priklausymas NATO. Atkreiptas dėmesys į vis intensyvėjančias Rusijos informacines atakas prieš Lietuvą, į rusiškų televizijos kanalų skleidžiamą propagandą, apie galimybės ją atremti.
JAV prezidento Ronald Reagan vardo klubas, vienijantis „laisvę ir diskusijas mylinčius žmones”, ne pirmą sezoną įvairiuose Lietuvos miestuose organizuoja panašius renginius, kuriuose drauge su politikais diskutuoja žinomi apžvalgininkai, ekonomistai, nacionalinio saugumo ekspertai ir pramogų verslo atstovai.

„Utenos dienos” inf., Neringos Jonavičienės nuotr.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas