Utenos regiono bendruomenės fondo nariai lankėsi Latvijoje ir Estijoje

Utenos regiono bendruomenės fondas įgyvendina projektą „Utenos žuvininkystės regiono reprezentacija nacionaliniame ir tarptautiniame lygmenyse bei bendradarbiavimo galimybių plėtra”, kurio viena iš veiklų – studijų vizitas į Latviją ir Estiją. Praėjusią savaitę grupė Utenos žuvininkystės regiono vietos veiklos grupės narių su šio projekto tikslais lankėsi Latvijoje Siguldoje ir Estijos Saremose (estų kalboje saaremaa – sala – aut. past.).
Vykstant į Estiją, trumpam buvo sustota Latvijoje, kur uteniškiai ir kiti kelionės dalyviai susipažino su Vietos veiklos grupės (VVG), veikiančios Siguldoje, vykdomais ir įvykdytais projektais išsaugant vaizdingą Gaujos upę ir Gaujos nacionalinį parką, aplankė Krimuldos dvarą ir jame veikiančią privačią naminio vyno gamyklą.
Estijoje į Saremos salą patenkama pylimu ir puikiu keliu, sujungtu su Muhu sala, į kurią atplukdo nuolat kursuojantis keltas.
Susitikime su MTU Saarte Kalandus atstovais buvo kalbama ne tik apie žuvininkystės problemas, bet aplankyti įgyvendinti vietos projektai. Pažintis su vietos projektais prasidėjo nuo Montu uosto, kuris įkurtas pietinėje salos pusėje. Vėliau aplankytas Laetsa ir kiti uostai, kalbėtasi su bendruomenės nariais, aplankyta ne tik geriausia žuvies rūkytoja Saremose Tina Mai, bet ir didžiulė žuvies vesimo įmonė.
Kelionės dalyvius sužavėjo Saremos salos pietvakarinėje dalyje įsikūrusiame Kuressaare (lietuviškai – gervių salos – aut. past.) mieste, kuriame iki šių dienų išlikusi XIII a. statyta pilis.

Autoriaus nuotr.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas