Aktyviausi VMI pasitikėjimo telefonu 1882 šiemet naudojosi uteniškiai

Utenos apskrities valstybinė mokesčių inspekcija (toliau — Utenos AVMI) informuoja, kad per devynis šių metų mėnesius Valstybinės mokesčių inspekcijos Pasitikėjimo telefonu 1882 sulaukė 127 pranešimų apie įvairius galimus mokestinius pažeidimus Utenos apskrityje. Dažniausiai pasitikėjimo telefonu naudojosi uteniškiai, o mažiausiai – visaginiečiai. Nuo negauto kvito už kavos puodelį iki neapskaitytų pajamų už paslaugas kaimo turizmo sodyboje; nuo nelegaliai tvorą mūrijančio statybininko iki sąskaitos neišrašančio santechniko; nuo nelegalius darbuotojus samdančio įmonės vadovo iki atlyginimų „vokeliuose” – tokių ir panašių pranešimų VMI pasitikėjimo telefonu 1882 sulaukiantys mokesčių inspektoriai atidžiai tiria ir vertina bet kokią gaunamą informaciją ir stebi augantį gyventojų sąmoningumą.

 

„Pasitikėjimo telefonas 1882 yra veiksmingas įrankis kovai su šešėline ekonomika. Mokesčių inspekcijos specialistai visuomet reaguoja į gyventojų telefonu, raštu ar tiesiogiai pateikiamą informaciją. Pranešimų skaičius rodo, kad gyventojai nesitaiksto su daromais pažeidimais, ypač netoleruojamas pajamų neapskaitymas, kai neišduodamas kvitas ar kitas apskaitos dokumentas”, – teigia Utenos AVMI viršininkas Pranas Alsys, pažymėdamas, kad per devynis šių metų mėnesius Utenos apskrityje apie mokestinius pažeidimus Pasitikėjimo telefonu 1882 pranešta 127 kartus, iš jų: Utenos raj. – 35, Anykščių raj. – 25, Molėtų raj. – 21, Zarasų raj. – 20, Ignalinos raj. – 17, Visagino mieste – 9 kartus. Daugiausiai pranešimų sulaukta apie gyventojų vykdomą neregistruotą veiklą autoremonto, gyventojams teikiamų paslaugų (remonto, statybos, santechnikos) bei gyvenamųjų patalpų nuomos sektoriuose. Likę pranešimai – apie įmonių daromus pažeidimus, dažniausiai tai pajamų neapskaitymas autoremonto, mažmeninės prekybos ir viešojo maitinimo sektoriuose.
Vis populiarėja ir kita, prieš porą metų sukurta, VMI priemonė – programėlė išmaniesiems telefonams „Pranešk”. Programėlės naudotojo patogumui, esant įvykio vietoje, iškart galima filmuoti, fotografuoti, įrašyti garsą pažeidimo metu arba prisegti jau turimus failus iš telefono katalogo, pasirinktinai pateikti detalią informaciją apie pažeidimo aplinkybes bei pobūdį. Mobilioji programėlė itin patogi, nes suteikia galimybę žmonėms naudotis paslaugomis bet kuriuo metu, bet kurioje vietoje.
Utenos AVMI primena, kad apie įvairius mokestinius pažeidimus pranešti galima VMI Pasitikėjimo telefonu 1882, užpildžius elektroninę anketą VMI svetainėje www.vmi.lt/cms/stop-seseliui arba pasinaudojus programėle išmaniesiems telefonams „Pranešk”, taip pat užėjus į apskrities mokesčių inspekciją bei jos teritorinius padalinius.

Utenos AVMI inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas