Utenos dienos centre bus plečiamos erdvės jaunimui

Spalio 3 dieną Utenos jaunimo mokyklos direktorė Edita Kanapeckienė Socialinės apsaugos ir darbo ministerijoje pasirašė projekto „Mes atviri vaikams ir jaunimui” įgyvendinimo sutartį. Jaunimo mokyklos pedagogai sėkmingai parengė projekto paraišką ir gavo finansavimą iš Europos ekonominės erdvės ir Norvegijos finansinio mechanizmo programos „Rizikos grupės vaikai ir jaunimas”. Iš projektinių lėšų bus plečiamos Utenos Dienos centro veiklos ir steigiama atvira jaunimo erdvė mažiau galimybių turinčiam jaunimui.

Tądien Socialinės apsaugos ir darbo ministerijoje pasirašytos projektų sutartys, leisiančios daugiau kaip 1200 vaikų ir jaunuolių kasdien naudotis renovuojamų ar steigiamų vaikų dienos centrų, atvirų jaunimo centrų paslaugomis. Jaunimo dienos centrų steigimas ar renovavimas bus finansuojamas iš Europos ekonominės erdvės finansinio mechanizmo programai „Rizikos grupės vaikai ir jaunimas” skirtų daugiau kaip 25 mln. litų.
Trišales sutartis pasirašė ministerijos kanclerė Danguolė Juozapavičienė, Centrinės projektų valdymo agentūros direktoriaus pavaduotoja Rasa Suraučienė bei 16 projektų vykdytojų, tarp jų – E. Kanapeckienė.
Viso bus finansuojami 26 šios programos projektai. Kiekvienam projektui vidutiniškai skirta 792 357 Lt.
Šiuo metu šalyje gyvena per 20 tūkst. rizikos grupės vaikų, augančių beveik 10,4 tūkst. socialinės rizikos šeimose.
Projektai bus įgyvendinti iki 2016 metų balandžio. Šį Europos ekonominės erdvės finansinį mechanizmą remia Norvegijos Karalystė, Islandijos Respublika ir Lichtenšteino Kunigaikštystė, siekdamos prisidėti prie ekonominių ir socialinių skirtumų mažinimo Europos ekonominėje erdvėje bei stiprinti dvišalius santykius tarp šalių donorių ir gavėjų visuomenių.

Utenos r. savivaldybės administracijos ir socmin.lt inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas