Lietuvoje prasidėjo savivaldos rinkimų politinė kampanijai

Vakar, spalio 1 dieną, įsigaliojus Lietuvos Respublikos Seimo nutarimui savivaldybių tarybų rinkimus surengti 2015 m. kovo 1 d., šalyje prasidėjo šių rinkimų politinė kampanija.

Politinė reklama, pažymėta įstatymų nustatyta tvarka, turi būti skelbiama tokiais įkainiais, kokius viešosios informacijos rengėjai ir skleidėjai buvo pateikę Vyriausiajai rinkimų komisijai (VRK). Šiuos įkainius pateikti ar, VRK sutikus, pakeisti buvo galima tiktai iki kampanijos pradžios.
Nuo ankstesnių savivaldos rinkimų šie skirsis tuo, kad pirmąkart Lietuvoje merai bus renkami tiesiogiai, rinkėjų, o ne tarybos narių balsais.
Kandidatus ar kandidatų sąrašus galės kelti politinės partijos ir rinkimų komitetai, o kandidatu į tarybos narius – merus galima išsikelti ir pačiam. Kelti kandidatus, jų sąrašus ar pačiam keltis kandidatu galima tik prieš tai užsiregistravus savarankišku politinės kampanijos dalyviu. Tokių dalyvių registracija vyks nuo spalio 1 d. iki gruodžio 6 d.
Nuo spalio 1 d. VRK taip pat pradėjo registruoti visuomeninius rinkimų komitetus.
Nuo spalio 1 d. įgyti turtinių prievolių dėl išlaidų politinei kampanijai galima bus tik užsiregistravus savarankišku politinės kampanijos dalyviu.

VRK inf.

 

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas