Be didelio šurmulio Utenoje pažymėta Angelų sargų arba Policijos diena

Atkuriant nepriklausomos Lietuvos valstybės institucijas, 1990 m. gruodžio 11 dieną priimtas Lietuvos Respublikos policijos įstatymas, sukurta ir Vilniaus Arkikatedroje Bazilikoje pašventinta policijos vėliava, kurioje įrašyti prasmingi žodžiai: „Įstatymas ir teisėtumas”, atkurta Policijos diena – spalio 2-oji.

Šią dieną praėjusios savaitės pabaigoje jau pažymėjo Utenos apskrities vyriausiojo policijos komisariato (AVPK) pareigūnai. Į šventę atvyko ne tik šalies policijos generalinio komisaro pavaduotojas Algirdas Stočaitis, šventėje susirinkusius pareigūnus ir Utenos AVPK viršininką Vytautą Vaiškūną su švente sveikino visų apskrities rajonų vadovai, Latvijos ir Estijos policijos pareigūnai bei Utenos apskrities apygardose rinkti Seimo nariai: Milda Petrauskienė, Algimantas Dumbrava, Ričardas Sargūnas, Sergejus Jovaiša, Petras Čimbaras.
Šventės svečiais buvo jau tarnybą baigę policijos veteranai ir buvęs Utenos AVPK viršininkas, šiuo metu tokias pat pareigas einantis Kauno AVPK, Linas Pernavas.
Nuskambėjus sveikinimams, pareigūnai stebėjo Utenos Adolfo Šapokos gimnazijos jaunimo spektaklį.

„Utenos dienos” inf.

Vytauto Ridiko nuotr.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas