Daugiausia daugiabučių atnaujinama Utenos apskrityje

Aplinkos ministerijos, Būsto energijos taupymo agentūros ir Valstybinės teritorijų planavimo ir statybos inspekcijos (VTPSI) iniciatyva visoje šalyje liepą organizuoti renovadieniai buvo labai naudingi. Specialistai pastebi, kad renovacijos dalyviai rečiau susiduria su neaiškumais, aktyviau dalyvauja procese, domisi ir geriau supranta, kaip tinkamai užtikrinti darbų kokybę.

Rugpjūtį VTPSI specialistai patikrino, ar 18 modernizuojamų daugiabučių gyvenamųjų namų statybos procesas ir darbų kokybė atitinka teisės aktų reikalavimus ir projektų sprendinius. Patikrinus 23 techninius prižiūrėtojus, vykdančius modernizuojamų namų statybos priežiūrą, veiklą, nustatyti 2 pažeidimai tvarkant statybos dokumentus. Pažeidėjai jau įvykdė privalomuosius nurodymus ir pašalino pažeidimus.
VTPSI siekia ne tik patikrinti visus namus bei už statybos darbų kokybę atsakingų techninių prižiūrėtojų veiklą, bet ir įsitikinti, ar inspekcijos pareigūnai tinkamai atlieka patikrinimus. Dėl to šiemet numatyta atlikti bent po du kontrolinius patikrinimus kiekviename teritoriniame skyriuje. Rugpjūtį tokie patikrinimai atlikti Marijampolėje ir Alytuje. Šių skyrių statybos valstybinės priežiūros pareigūnų veiklos trūkumų nenustatyta.
Nuo metų pradžios išduoti 285 leidimai atnaujinti daugiabučius gyvenamuosius namus. 60 iš jų išduoti rugpjūtį. Statybos užbaigimo komisijoms pripažinus, kad atnaujinamų statinių projektų sprendiniai įgyvendinti tinkamai, per 8 šių metų mėnesius surašyti 89 statybos užbaigimo aktai.
Šiuo metu statybos darbai vykdomi 327 modernizuojamuose daugiabučiuose namuose. Daugiausia daugiabučių atnaujinama Utenos (67), Klaipėdos (42) ir Kauno (38) apskrityse.
Norėdami įsitikinti, ar statybos procesas ir darbų kokybė atitinka teisės aktų reikalavimus ir projektų sprendinius, statybos valstybinės priežiūros pareigūnai atliko patikrinimus 224 modernizuojamuose namuose.

Aplinkos ministerijos inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas