Svarbiausia informacija apie daugiabučių renovaciją Lietuvoje – interaktyviame žemėlapyje

Būsto energijos taupymo agentūra (toliau – BETA), bendradarbiaudama su bendrove „Hnit-Baltic“, sukūrė interaktyvų Lietuvos renovacijos žemėlapį, kuriame bus pasiekiami aktualiausi duomenys apie baigtus ir šiuo metu vykdomus daugiabučių namų renovacijos projektus, jų eigą, taip pat energijos suvartojimo pokyčius.

 „Pagrindinis šio projekto tikslas buvo sukurti šiuolaikišką, patogų naudoti, geoinformacinių technologijų (GIS) pagrindu veikiantį įrankį, kuris skirtingoms tikslinėms auditorijoms – nuo gyventojų iki suinteresuotų institucijų specialistų – perduotų aktualiausią informaciją apie daugiabučių renovaciją. Žemėlapyje atsispindi įvairūs renovacijos įgyvendinimo Lietuvoje pjūviai: atskirų projektų eiga, rezultatai, pasiekti energijos sutaupymai ir kiti aktualūs duomenys”, – sakė BETA direktorius Valius Serbenta.

Pateikia renovacijos mastus šalyje

Interaktyviame žemėlapyje duomenys apie atnaujintus daugiabučius ar jų renovacijos eigą pateikiama keliais lygmenimis – visos šalies ar atskiros savivaldybės mastu, taip pat galima rasti detalią informaciją apie pasirinktą konkretų daugiabutį.
„Šis įrankis suteikia galimybę skirtingais pjūviais analizuoti renovacijos pažangą Lietuvoje. Galima paprastai ir greitai susipažinti su bendra statistika – nuo 2005 m. pagal Daugiabučių namų modernizavimo programą atnaujintų namų ir šiuo metu vykdomų daugiabučių atnaujinimo projektų skaičiais. Pavyzdžiui, šiandien Lietuvoje yra renovuoti 2 939 daugiabučiai, o daugiau nei 1 700 daugiabučiuose vyksta modernizavimo darbai”, – teigė V. Serbenta.
Naudojantis šiuo žemėlapiu, patogu ne tik stebėti daugiabučių renovacijos progresą savivaldybėse, bet ir palyginti modernizacijos mastus skirtingose Lietuvos vietovėse. Šiuo metu renovacijos lyderių pozicijas pagal renovuotų daugiabučių dalį užima Birštono (45 proc.), Druskininkų (36 proc.), Ignalinos rajono (30 proc.), Palangos miesto (24 proc.) ir Panevėžio miesto (22 proc.) savivaldybės.
Anot V. Serbentos, šis žemėlapis ne tik pasitarnaus kaip inovatyvi informacijos apie daugiabučių renovaciją platforma, bet ir taps svarbia skatinimo priemone gyventojams atnaujinti savo daugiabutį.

Žemėlapis turi daug funkcijų

„Šiame žemėlapyje pateikiama ne tik renovuotų namų dalis nuo visų savivaldybėje esančių daugiabučių ar bendras atnaujintų namų skaičius, bet ir kiti svarbūs duomenys – investicijų dydis, pasiekti energinio efektyvumo rodikliai, šiuo metu įgyvendinamų projektų statusas bei pasiektas šiluminės energijos sąnaudų ar šiltnamio efektą sukeliančių dujų sumažinimas”, – pažymėjo BETA direktorius.
Aplikacijoje galima surasti ir daugiau funkcijų: rinktis navigacijos įrankius ir naršyti žemėlapyje; naudojantis paieškos įrankiais ieškoti pagal adresą, miestą, savivaldybę; pasižiūrėti, kaip renovuoti daugiabučiai atrodo nuo gatvės, pasitelkus gatvės vaizdų peržiūrą, filtruojant peržiūrėti pasirinktus renovuotų ar šiuo metu renovuojamų pastatų rodiklius.

Su interaktyviu Lietuvos daugiabučių renovacijos žemėlapiu galite susipažinti https://map.betalt.lt.

    

                                                   Finansuojama iš Europos regioninės plėtros fondo      

 

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas