Tarybos posėdis vyko įprastinėje vietoje

Šį kartą Utenos rajono savivaldybės tarybos (toliau – Taryba) posėdis vyko įprastoje vietoje – posėdžių salėje. Posėdyje dalyvavo visi Tarybos nariai ir vienbalsiai priėmė darbotvarkę su 31 klausimu. Pirmininkaujantis rajono meras Alvydas Katinas pastebėjo, jog šį kartą Taryba turėjo daryti pertrauką ir iki 12 val. baigti posėdžiauti.

Prieš balsavimą dėl darbotvarkės Tarybos narys Rimantas Dijokas paskelbė, jog visi Tarybos nariai gavo Utenos kultūros darbuotojų skundą, todėl, jo nuomone, tai reikėtų aptarti šiame Tarybos posėdyje. Taip pat jis klausė dėl STT atliekamo Neįgalumo ir darbingumo nustatymo tarnybos prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos (NDNT) Utenos teritorinio skyriaus vedėjo pavaduotojos sulaikymo. Tačiau Posėdžiui pirmininkaujantis meras atsakė, kad Taryba netyrė skundų ir netirs.

Pirmuoju klausimu, kaip įprastai, buvo aptartas naujas biudžeto planas. Jį pristačiusi Utenos rajono savivaldybės administracijos Finansų skyriaus vedėja Alma Vedrickienė patikslino, kad didinamas biudžetas daugiausia skiriant lėšas iš Valstybės biudžeto ir iš ES, dėl ekonomikos skatinimo ir koronoviruso plitimo sukeltų pasekmių mažinimo priemonių 3741,9 tūkst. Eur, todėl bendra biudžeto suma pajamų dalyje sudarys per 43794,3 tūkst. Eur (tvirtinant biudžetą vasario mėnesį jis sudarė 40952,4 Eur).
Kai kurie Tarybos nariai siūlė biudžetą naudoti taupiai, tačiau antru klausimu jie nusprendė
patikėti Utenos rajono savivaldybės kontrolės ir audito tarnybai atlikti auditą Utenos rajono savivaldybės administracijoje ir pateikti išvadą iki 2020 m. birželio 17 d. dėl skolinimosi finansinio pagrįstumo imti trumpalaikę iki 3000 tūkst. Eur paskolą iš valstybės biudžeto laikinam pajamų trūkumui padengti, kai nepakanka savivaldybės biudžeto apyvartos lėšų.
Tuo finansiniai reikalai buvo baigti ir pradėti svarstyti kiti einamieji klausimai. 

Laikraščio „Utenos diena” inf., Vytauto Ridiko nuotr.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas