Ignalinos kredito unija neabejinga iškilusioms kliūtims

Įprastą šalies įmonių veiklą ir gyventojų planus 2020 m. kovo viduryje gerokai pakoregavo dėl koronaviruso (COVID-19) pandemijos Lietuvoje paskelbtas karantinas. Finansų ir kredito įstaigos prisideda prie valstybės suplanuotų pagalbos nukentėjusiam verslui priemonių įgyvendinimo. Neabejinga iškilusioms kliūtims yra ir Ignalinos kredito unija – Ignalinos, Utenos, Zarasų, Švenčionių ir Visagino rajonų savivaldybėse veikianti unija ne tik aktyviai dalyvauja įgyvendinant skatinamųjų finansinių priemonių planą sunkumų patiriančioms įmonėms, bet ir visą karantino laikotarpį ir toliau teikia savo klientams visas finansines paslaugas, įskaitant grynųjų pinigų operacijas, indėlių priėmimą, vartojimo kredito teikimą.

 

     „Ignalinos kredito unija 2019 metus užbaigė savo gretose turėdama 5572 narius – bendruomenės narius. Tai vadinu bendruomenės nariais, nes veiklą vykdydami beveik 18 metų, su dalimi jų matėme ir gerų, ir blogų dienų. Tiesa, nematėme tokios pandemijos, bet ji praeis, o santykiai, puoselėti ilgą laiką – liks. Metų pradžioje Ignalinos kredito unija norėdama būti arčiau savo klientų, atidarė filialą Utenoje ir, nors laikinai dėl paskelbto karantino buvo stabdytas skyriaus darbas, bet nuo šios savaitės veikla skyriuje vėl sėkmingai atnaujinta.
     Griežtasis karantino laikotarpis daugeliui, o taip pat ir mums, padiktavo naują darbo ritmą, klientų aptarnavimą nuotoliniu būdu, praplėtė narių sąrašą, kam reikalingos internetinės paslaugos bei kortelės atsiskaitymams”, – teigia IKU administracijos vadovė Violeta Čeponienė.

     Pasak V.Čeponienės, pakitęs darbo tempas jokiu būdu nebuvo stabdis naujų sprendimų paieškai ir inovatyviai pažangai.

     „Džiaugiamės, kad artimiausiu metu unijoje bus įdiegta nuotolinio identifikavimo sistema. Tai sprendimas, kuris per 3 sekundes pagal asmens tapatybės dokumentą ir momentinę nuotrauką atpažįsta asmenį nuotoliniu būdu. Naudojant šią sistemą klientui nebūtina atvykti į aptarnavimo centrą – taupomas kliento laikas. Identifikuojami bet kurios pasaulio šalies asmenys ir jų dokumentai – pasas, asmens tapatybės kortelė, leidimas gyventi, vairuotojo pažymėjimas. Sprendimas lengvai pritaikomas pagal kliento poreikius, esamas sistemas ir veiklos procesus. Nauja patirtis neliks užmiršta, o išmoktos pamokos nurodo veiklos strategijos kryptis ir esamų tobulinimą”, – sako V. Čeponienė.

     – IKU vadovės teigimu, Ignalinos kredito unija yra viena regiono lyderių, kuri aktyviai plečiasi Utenos apskrityje ir šalia esančiuose rajonuose, todėl yra jaučiama pareiga pasakyti, ką vykdome vardan verslo ir fizinių klientų šiuo sudėtingu laikotarpiu.
IKU reikšmingai prisideda prie savo verslo klientų, ypatingai nukentėjusių karantino laikotarpiu, finansinio stabilumo – KREDA unijų grupė, kurios nare yra ir Ignalinos kredito unija, prisijungė prie Lietuvos bankų asociacijos (LBA) iniciatyvos prisidėti prie pagalbos nuo koronaviruso pandemijos (COVID-19) nukentėjusiems gyventojams bei verslui ir kartu su LBA nariais pasirašė moratoriumus dėl laikino kredito įsipareigojimų atidėjimo privatiems klientams ir juridiniams asmenims. Šiuo moratoriumu Ignalinos kredito unija įsipareigoja iki 6 mėn. laikotarpiui juridiniams asmenims atidėti paskolos grąžinimo mokėjimus, būsto paskolų įmokas atidėti iki vienerių metų (12 mėn.), o vartojimo kreditų – iki pusmečio (6 mėn.), klientui toliau mokant tik palūkanas.
     – prisijungėme prie skatinamosios finansinės priemonės „Portfelinės garantijos paskoloms 2″ teikimo, kuri skirta įmonėms, susidūrusioms su apyvartinių lėšų trūkumu dėl COVID-19 protrūkio. Ši priemonė sumažina finansavimo riziką ir tokiu būdu palengvina paskolų prieinamumą įmonių likvidumui pagerinti.
     – padedame juridiniams klientams užpildyti INVEGA paraišką ir gauti kompensaciją dėl turimų paskolų „Dalinio palūkanų kompensavimo”
     – parengėme pasiūlymus regiono įmonių darbuotojams apie jiems taikomas ypatingas paslaugų sąlygas
     – konsultuojame fizinius ir juridinius asmenis jų finansų tvarkymo klausimais
     – teikiame pasiūlymus apyvartinių lėšų finansavimui, verslo ir žemės ūkio paskoloms
     – fiziniams asmenims teikiame vartojimo ir būsto paskolas

     „Norime informuoti, kad Ignalinos kredito unijoje skolinimo politika nesikeitė, ir toliau finansuojame besikuriantį ir smulkųjį bei vidutinį verslą. Jei jūsų verslas susiduria su apyvartinių lėšų stygiumi arba, manote, kad su juo susidursite netolimoje ateityje dėl šiuo metu šalyje paskelbto karantino, esame pasiruošę apsvarstyti kiekvieną atvejį individualiai ir pasiūlyti geriausią įmanomą finansinį sprendimą, užtikrinantį jūsų verslo tvarumą kritiniu laikotarpiu”, – kalba Ignalinos kredito unijos administracijos vadovė V. Čeponienė.

 

 

 

 

 

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas