Spynos keitimas Vilniuje padės išspręsti problemą

Dažnas žmogus linkęs manyti, kad durų spynos tarnaus kone amžinai. Tikra tiesa ta, kad jos, visai kaip ir bet kurie kiti prietaisai ar įrenginiai, prašosi periodiškos priežiūros. Siekiant išvengti dažno spynos keitimo, vertėtų įvertinti spynų meistrų dalinamus patarimus.

Spynos keitimas Vilniuje: geriausi meistrai

Durų užraktas ilgus metus tarnaus tik tuomet, kai durys bus teisingai įstatytos, tad visada įsitikinkime, kad durys buvo teisingai įstatytos. Nekokybiškai sumontuotos durų spynos nebus pakankamai patikimos, o neretai pateiks ir nepageidaujamų siurprizų. Kai užraktas „išeina iš rikiuotės” ar užstringa, tokiais momentais paprastai gali gelbėti tik avarinę durų atrakinimo paslaugą teikiantys meistrai.
Nepageidaujamų nesklandumų pavyktų išvengti, jeigu patikrintume, ar durų rėmas nuo durų yra vienodai nutolęs viršuje ir šone. Šis faktorius ypatingai aktualus tiems, kurie neseniai keitė duris. Be jokios abejonės, laikui bėgant taipogi vertėtų jas dar kartą patikrinti.
Tuomet, kai naudojama cilindrinė spyna, mažiausiai kartą per metus ją reikėtų sutepti specialiai užraktams pritaikytu tepalu. Šį veiksmą reikėtų atlikti periodiškai, ne kartkartėmis. Tai padaryti gana paprasta, tad meistrų pagalbos čia visai nė neprireiks: pakanka įpurkšti šiek tiek tepalo į užraktą bei porą sykių įkišti raktą, kas kartą nuo jo pašalinant nešvarumus. Tokiu atveju nepaprastai gerai būtų vengti buitinės chemijos, tam visiškai neskirtų valiklių, nes taip būtų rizikuojama dar smarkiau pažeisti užrakto mechanizmus.

Pasirūpinkime papildomu raktų komplektu

Nors raktai linkę tarnauti ganėtinai ilgą laiką, vis tik vertėtų nepamiršti, kad ir jie po kurio laiko nusidėvi, tad tokioms situacijoms vertėtų pasiruošti gerokai iš anksto. Papildomas raktų komplektas leis apsisaugoti nuo nemalonių situacijų. Pasigaminti papildomus raktus galima labai greitai – paprastai meistrams prireiks vos kelių minučių. Turima originalaus rakto kopija – o geriau net kelios, leis jaustis kur kas saugiau – neteks panikuoti dėl užmaršaus sutuoktinio, pametusio vienintelius raktus ar neklusnaus vaiko, raktus įsidėjusio į kiaurą kišenę.
Išmintingiausia būtų raktų dublikatais apdalinti savo artimuosius, o vieną komplektą patikėti patikimiems kaimynams.
Niekada nenumokime ranka į smulkesnes problemas. Jeigu pastebėjome, kad spyna ir rankena kiek atsilaisvino, durys kartkartėmis pradėjo užsikirsti, o gal net kyla įtarimas, kad pasukus raktą, kartu ima suktis ir cilindras, pats laikas suklusti. Ne tik šiais, bet ir kitokiais rūpimais klausimais, labai pravartu pasitarti su specialistais, kurie galėtų konkrečiau įvertinti situaciją bei pažerti ne vieną optimalų sprendimo būdą, kurio neįstengtume rasti net internetinėje erdvėje.
Dar vienas argumentas, kuris turėtų įtikinti laiku pasirūpinti spynos sutvarkymu: spynų keitimas paprastai yra kiek brangesnis už spynų remontą, tad laiku įžvelgę trūkumus, išvengsime didelių investicijų. Netgi pati mažiausia smulkmena neretai tampa esmine, tad pasistenkime nė vienos jų neignoruoti! Todėl šioje situacijoje sutaupo tas, kuris geba į viską pažiūrėti toliaregiškai.

Periodiškas valymas

Niekada nepamirškime apvalyti išorinių spynos dalių. Tai gana dažnokai užmirštamas, net gana įprastas darbas, nors jam tikrai neprireiks titaniškų pastangų. Tokiam valymui kuo puikiausiai tiktų drėgnesnė, muiluota šluostė. Nepaprastai pravartu nenaudoti stipresnių cheminių valiklių, galinčių dar stipriau paveikti spyną. Išorinių detalių nereikėtų valyti gana dažnai, bet retkarčiais vertėtų įtraukti tokius darbus į dienotvarkę: tokiu būdu garantuosime saugumą ir estetiką.
Spynų keitimas – Ozo servisas – pirma pagalba tuomet, kai atsiranda problemų su spyna. Aukštą kvalifikaciją turintys meistrai yra pasirengę padėti bet kuriuo paros metu, pasiūlydami ir papildomas paslaugas.

 

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas