Utenoje paminėta Vasario 16-oji

Vasario 16-osios šventimas prasidėjo ryte Utenos Kristaus Žengimo į dangų bažnyčioje šv. Mišiomis už Tėvynę Lietuvą, kuriose dalyvavo ir Plk. Prano Saladžiaus šaulių 9-osios rinktinės šauliai. Bažnyčioje, kaip ir kasmet, jau 30-ą vėliavą šauliams padovanojo Seimo narys Edmundas Pupinis.

Pirmą kartą Utenos istorijoje buvo pašventinta Lietuvos trispalvė, kurią vėliau prie Utenos rajono savivaldybės administracijos iškėlė dimisijos pulkininkas leitenantas Vitas Kelevišius. Senąją vėliavą Plk. Prano Saladžiaus šaulių 9-osios rinktinės vadė Asta Tidikienė įteikė Utenos miesto seniūnijos seniūnei Editai Urbonienei – trispalvė bus saugoma.

Centrinėje miesto aikštėje prie Vytauto apygardos partizanų paminklo šauliai rikiuote pagerbė partizanus, valdžios atstovai padėjo gėlių.
Kaip ir kasmet, tradiciškai Utenos bendruomenė su šauliais susirinko prie paminklo Jonui Basanavičiui. Buvo padėtos gėlės, skambėjo patriotinės dainos.
12 val. šventė persikėlė į Utenos Dievo Apvaizdos bažnyčią, kur taip pat buvo aukojamos šv. Mišios už Tėvynę Lietuvą. Po šv. Mišių su Vilniaus valstybiniu kvartetu buvo prisiminti laisvę nešę kunigai.
Vasario 16-osios šventė baigėsi Utenos kultūros centre Kauno šokio teatro „Aura” spektakliu „Sprendimas”.

Laikraščio „Utenos diena” inf., Vytauto Ridiko nuotr.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas