Kokia stogo konstrukcija gali labiausiai pasiteisinti?

Individualių namų ir kitokio tipo pastatų stogams ilgą laiką buvo naudojamos gegninės konstrukcijos, tačiau šiandien tokia stogo sistema yra pasirenkama vis rečiau. Žinoma, taip nutinka tikrai ne be priežasties – šiuo metu yra siūlomos gerokai pažangesnės stogo sistemos, kurios leidžia džiaugtis greičiau pasiekiamu rezultatu bei mažesne stogo įrengimo kaina. Visuomet siekiama, kad stogo konstrukcija būtų kiek įmanoma tvirtesnė ir ilgaamžiškesnė, todėl prieš priimant sprendimą visada yra palanku įvertinti, kokiomis savybėmis pasižymi populiariausi pasirinkimai?

Gegnių konstrukcijos privalumai ir trūkumai

Gegnių stogo konstrukcija įprastai yra rekomenduojama tiems pastatams, kurių plotis yra ne didesnis nei 6 metrai. Dažnais atvejais tokia konstrukcija yra pritaikoma tada, kai planuojamos tam tikrų nedidelių ūkinių pastatų, sodo namelių ar priestatų statybos. Gegnių montavimas yra atliekamas statybų aikštelėje, todėl tai trunka ilgiau nei tuomet, jei yra pasirenkamos stogo santvaros. Montavimo darbai yra ganėtinai sudėtingi, tad visada svarbu pasirūpinti, kad juos atliktų patyrę specialistai. Atlikus montavimo darbus nėra galimybės pertvarkyti vidinių sienų, todėl tam tikrose situacijose ši galimybė nėra pati geriausia. Vis dėlto, gegnių konstrukcija yra tikrai tvirta ir ilgaamžė, todėl tam tikrose situacijose toks pasirinkimas gali būti tikrai palankus.

Medinių santvarų privalumai ir trūkumai

Medinės santvaros vis dažniau yra pasirenkamos kaip gegnių alternatyva. Konstrukcijos yra rengiamos ne statybų aikštelėje – jos yra gaminamos pramoniniu būdu, o vėliau yra pristatomos į statybų vietą. Medinių santvarų montavimo procesas yra gerokai greitesnis nei gegnių – dažniausiai darbų atlikimas trunka nuo vienos iki kelių dienų. Priešingai nei gegninė stogo konstrukcija, santvaros gali būti pritaikomos ir kur kas didesniems pastatams – atstumas tarp laikančiųjų sienų gali būti net iki 35 metrų. Gaminant santvaras yra sunaudojama maždaug 20 procentų mažiau medienos, todėl tai turi įtakos ir pačios konstrukcijos kainai. Šios pagrindinės priežastys lemia vis labiau didėjantį stogo santvarų populiarumą, tad tuomet, jei planuojate stogo įrengimo darbus, tikrai verta pagalvoti apie būtent tokį sprendimą.

Pasitarkite su specialistais

Jei kiltų dvejonių, kokia stogo konstrukcija gali būti pritaikoma tam tikram pastatui, tiesiog pasitarkite su specialistais, kurie tikrai duos naudingų patarimų, įvardins pagrindinius konkrečios stogo konstrukcijos privalumus bei trūkumus, bei, žinoma, padės kur kas paprasčiau apsispręsti. Nors šiandien stogo santvaros yra pasirenkamos tikrai dažnais atvejais, tačiau tinkamiausias sprendimas yra priimamas įvertinus konkrečią situaciją. Tuo atveju, jei įgyvendinamo projekto apimtys nėra labai didelės, tikėtina, kad gegnių stogo konstrukcija taip pat puikiai pasiteisins, tačiau tuomet, jei planuojamos gana didelių statinių statybos, gegnių konstrukcijos pritaikymas gali pareikalauti pernelyg didelių laiko sąnaudų ir nemažų išlaidų, taigi, nereikėtų skubėti apsispręsti – pasitarę su savo darbą išmanančiais specialistais kartu tikrai galėsite pasirinkti tinkamiausią galimybę.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas