Kalėdinė „Vilties šventė“ Prezidentūroje subūrė neįgaliuosius ir vaikus

Prieš šv. Kalėdas pasiklausyti nuostabių muzikos kūrinių į Prezidentūros Baltąją salę susirinko įvairią negalią turintys žmonės, vaikų globos namų auklėtiniai iš Vilniaus, Utenos ir Pabradės. Koncertą simboliniu pavadinimu „Vilties šventė“ globojo pirmoji šalies ponia Diana Nausėdienė, atlikėjus bei žiūrovus artėjančių švenčių proga pasveikino ir Prezidentas Gitanas Nausėda.

Kartu su visais renginio dalyviais džiaugsmo akimirkomis, Prezidento Gitano Nausėdos ir ponios D. Nausėdienės šventiniu sveikinimu, užburiančiais muzikos garsais džiaugėsi Utenos rajono Užpalių Šv. Teresės šeimyna, Utenos rajono savivaldybės Leliūnų socialinės globos senoliai, Utenos rajono neįgaliųjų draugijos nariai.

Tai gražios tradicijos tąsa: daugiau nei 10 metų Naujosios Vilnios muzikos mokykla kartu su ponios Almos Adamkienės labdaros ir paramos fondu vykdė projektą „Išsipildymo akcijos įkvėpti”, kurio tikslas buvo atkreipti dėmesį į vaikų globos namuose gyvenančius vaikus, suteikiant jiems galimybę artimiau susipažinti su muzikos pasauliu.
Šiemet šis prasmingas projektas ir vėl atgimsta nauju pavadinimu „Atsigręžk” ir suteikia galimybę mėgautis muzika bei pajusti jos poveikį emocinei būsenai tiems, kam labiausiai trūksta artimųjų dėmesio, namų jaukumo, šilumos.
Prezidentas G. Nausėda atlikėjams ir dalyviams palinkėjo gražių iš šiltų artėjančių švenčių, o ponia D. Nausėdienė dėkojo atlikėjams už muzikos galia skleidžiamą gėrį ir grožį.
„Teisinga, kad šis renginys vyksta pačioje gražiausioje Prezidentūros salėje, kad skambant nuostabiai muzikai čia susirinkę gali pajusti artėjančių švenčių nuotaiką”, – kalbėjo pirmoji ponia.
„Atsigręžti į sėkmę lengva. Nenusigręžkime nuo tų, kuriems jos gyvenime kiek pritrūko. Pastebėkime nuliūdusį, kenčiantį, vienišą, ieškantį meilės, dėmesio, šilumos. Muzikuojančių vaikų širdelės yra labai didelės. Tegul jų atliekama muzika suteikia pačių geriausių emocijų”, – sakė projekto idėjos autorė ir meno vadovė Irena Žilinskienė.
Šiemet jau įvyko apie 40 „Atsigręžk” koncertų įvairiuose Lietuvos miestuose, buvo lankomi našlaičiai, seneliai, neįgalieji. Ši graži iniciatyva prigijo ir Latvijoje.
Prezidentūroje susirinkusiuosius džiugino Kamerinis orkestras „Cantus”, vadovaujamas profesoriaus Ričardo Sviackevičiaus, Utenos „Aukštakalnio” progimnazijos vokalinis ansamblis „Šaltinėlis”, Povilas Velykis, jaunieji talentai: Karina Butrimaitė, Judita Čibiraitė ir Deimantė  Tamašauskaitė, Jonas Vozbutas, Latvijos Salaspilio muzikos ir dailės mokyklos auklėtiniai Viktorija Tarnavska ir Aleksandras Komka.

LR Prezidentūros ir laikraščio „Utenos diena” inf., Roberto Dačkaus nuotr.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas