IN MEMORIAM – Vytautui PETRONIUI

Šiąnakt mirė ilgametis Utenos miesto garbės pilietis mokytojas Vytautas Petronis. Jis gimė 1923 metų rugsėjo 1 dieną Kaune. Vilniaus dailės institute baigęs meno teorijos ir istorijos studijas, nuo 1944 metų Utenos mokyklose dirbo dailės mokytoju. Per bemaž 50 Utenoje praleistų metų į gyvenimą išleido daug dailininkų, stengėsi, kad kiekvienas mokinys pamiltų meną.

Štai ką šiandien ryte apie buvusį mokytoją surašė buvęs Utenos 4-osios vidurinės mokyklos (dabar – Dauniškio gimnazija) direktorius, taip pat Utenos miesto garbės pilietis Vytautas Jonas Mieželis: „Velionis buvo tikras mokytojas, vertas tikro garbingo mokytojo vardo. Pamokoje visada surasdavo bendrą kalbą su kiekvienu mokiniu, jis gerbė kiekvieną mokinį, surasdavo pagyrimo žodį, nors už prasčiausiai nupieštą piešinėlį. Toks nuoširdus bendravimus su mokiniais vaikams buvo tikra paguoda ir džiaugsmas. Mokiniai visada skubėjo į mokytojo pamoką ir džiaugėsi išgirdę gražų pagiriamąjį jo žodį.” Mokytojas buvo ekslibrisų meistras, dalyvaudavo tarptautinėse ir respublikinėse parodose, ne kartą buvo apdovanotas, parašė ir išleido keletą poezijos knygų. Atkūrus šalies nepriklausomybę aktyviai prisijungė prie Sąjūdžio veiklos Utenoje, buvo ilgametis Lietuvos šaulių sąjungos narys.
Su velioniu bus galima atsisveikinti nuo šeštadienio 10 val., jis bus pašarvotas Dauniškio religinių paslaugų salėje, prie Utenos Dievo Apvaizdos bažnyčios. Šv. Mišios šioje bažnyčioje numatytos šeštadienį 18 val.
Karstas su velionio palaikais į senąsias Utenos kapines išnešamas lapkričio 24 dieną, sekmadienį, 13 val.

Laikraščio „Utenos diena” inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas