Prie sostinėje protestavusių ugniagesių uteniškiai neprisijungė

Lapkričio 19 dieną, antradienį, Vilniuje esančioje Vinco Kudirkos aikštėje Lietuvos ugniagesių gelbėtojų profesinių sąjungų susivienijimas surengė mitingą norint atkreipti valdžios dėmesį į menką ugniagesių gelbėtojų finansavimą, todėl, profsąjungos narių teigimu, daugelyje šalies savivaldybių nebeįmanoma tinkamai užtikrinti gyventojų saugumo.

„Vien šiems metams užbaigti savivaldybių ugniagesiams trūksta 1,5 milijono eurų, o kitąmet bus dar finansiškai sunkiau. Daug savivaldybių dirba ir į iškvietimus važiuoja nepakankamai žmonių. Alternatyvų nėra – net gerai besitvarkančiose savivaldybėse ugniagesiai gelbėtojai priversti pažeidinėti saugumo taisykles. Dėl nepakankamo aprūpinimo tinkama įranga ir ekipuote jiems nuolat tenka rizikuoti savo sveikata. Ugniagesiams tenka važinėti senais automobiliais, dirbti tinkamai nesutvarkytuose pastatuose, o vietinė ir nacionalinė valdžia, net ir nuolat informuojama apie problemas, ilgai žiūri į tai pro pirštus.

Profesinės sąjungos padarė viską, bandydamos spręsti problemas konstruktyviu dialogu, bet reikalai nejuda iš vietos”, – dabartinę situaciją daugelyje šalies savivaldybių išdėstė Lietuvos ugniagesių gelbėtojų profesinių sąjungų nariai.
Utenos rajono savivaldybės priešgaisrinės tarnybos direktorius Robertas Slavinskas teigė, kad Utenos rajono ugniagesiai gelbėtojai, jo žiniomis, į protesto akciją nevyksta. Paklaustas, ar lėšų iki šių metų pabaigos užteks lėšų darbo užmokesčiui, vadovas teigė, kad lėšų užteks, tačiau sumokėti už viršvalandžiams – ne. „Kadangi sumokėti už viršvalandžius mes neturime iš ko, tad tenka budėti po vieną. Situacija yra tokia: finansavimo trūksta kasmet. Ugniagesius gelbėtojus palaikau: reikia kažkam parodyti, kad trūksta finansavimo. Reikia juk imtis kažkokių priemonių”, – portalui udiena.lt komentavo R. Slavinskas.
Utenos rajono savivaldybės priešgaisrinė tarnyba turi struktūrinius padalinius – ugniagesių komandas Daugailiuose, Leliūnuose, Saldutiškyje, Tauragnuose, Užpaliuose ir Vyžuonose.

Laikraščio „Utenos diena” inf.

 

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas