Medžio plastiko kompozitas atveria naujas galimybes tvarkant aplinką

Tvarkant namo aplinką tenka pasukti galvą ieškant patvarių, ilgaamžių ir estetiškų sprendimų. Renkantis medžiagas fasado apdailai, terasai ar tvorai būtina įvertinti skirtingus įvairių sprendimų privalumus: atsparumą mūsų klimato sąlygoms, priežiūros paprastumą, išvaizdą ir, žinoma, kainą. Vis daugiau meistrų siūlo atkreipti dėmesį į išskirtines medžio plastiko kompozito savybes. Medžio plastiko kompozitas, dar vadinamas WPC trumpiniu (angl. wood plastic composite), yra moderni medžiaga apjungianti geriausias medienos ir plastiko savybes.

Medžio plastiko kompozito sudėtis

Svarbiausios WPC sudėtinės dalys yra medienos plaušai ir plastmasė. Aukštos kokybės medžiagoje yra 60% medienos, 30% plastmasės ir 10% specialių priedų. Tokios sudėtinių dalių proporcijos užtikrina medžio plastiko kompozito geriausias savybes – atsparumą šiaurietiškam klimatui, estetiką ir ekologiškumą. Pigmentai, rišančiosios medžiagos, stabilizatoriai, UV apsauga ir kiti specialieji priedai yra tolygiai įmaišomi į visą medžiagos masę, todėl kompozito lentos neblunka bei neskyla paveiktos drėgmės ar tiesioginių saulės spindulių. WPC yra ekologiškas pasirinkimas, nes ši medžiaga gali būti 100% perdirbta.

Medžio plastiko pranašumai

Medžio plastiko kompozitas idealiai tinka mūsų šiaurietiško klimato sąlygoms. Jis yra atsparus daugiausiai žalos padarantiems atmosferos veiksniams – drėgmei, UV spinduliams ir temperatūrų svyravimams. Tai reiškia, kad jums nereiks naudoti jokių specialių priemonių tam, kad apsaugotumėte savo terasą, fasadą ar tvorą nuo lietaus ar tiesioginių saulės spindulių neigiamo poveikio. Jokio dažymo, impregnavimo ar alyvavimo! Jūsų tvora ar terasa atrodys estetiškai ir neskilinės net veikiama temperatūrų svyravimų žiemą, rudenį merkiama lietaus, o vasarą kaitinama saulės.
Kadangi medžio plastiko lentos neskilinėja, jas gana paprasta pjaustyti ir montuoti. Montavimo darbus taip pat supaprastina galimybė užsakyti nestandartinio ilgio fasado apdailos ar terasines lentas.

WPC lentų panaudojimas

Dėl savo atsparumo, patvarumo ir lengvos priežiūros medžio plastiko kompozito lentos naudojamos įvairiems objektams lauke. Tai labai praktiška medžiaga lauko terasoms. WPC terasinių lentų profiliai skiriasi pagal savo tvirtumą, todėl rasite tinkamų ne tik privatiems namams, bet ir viešiesiems objektams. Pilnavidurės kompozito lentos yra kur kas patvaresnės, todėl puikiai tinka vietose kur didesni žmonių srautai – kavinių, viešbučių ir kitoms lauko terasoms.
Tvora iš medžio plastiko kompozito lentų tarnaus ilgus metus nereikalaudama jokios papildomos priežiūros. WPC dailylentės vis dažniau naudojamos fasadų apdailai kaip patvaresnė medienos alternatyva.
Dar viena medžio plastiko kompozito lentų populiarėjimo priežastis yra tai, kad jis suteikia daug laisvės kuriant estetišką namų aplinką. Galima rinktis WPC lentas lygiu paviršiumi arba medienos raštus atkartojančia faktūra. Pastarąjį variantą mielai renkasi žmonės, kuriems patinka natūralios medienos estetika, tačiau nesinori skirti laiko ir lėšų medinių lentų priežiūrai.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas